Izvor:
07.10.2018 u 21:45
0

NAUČNO DOKAZANO: Ako ste videli ovaj detalj na glavici vaše bebe onda nemate potrebe da se brinete za njenu budućnost!

Naučnici su dokazali kako su bebe rođene s velikom glavom intelignetnije i imaju veću šansu da postanu obrazovani i žive uspešnijih životom.

Istraživanje je sprovela kompanija koja izučava kako genetske predispozicije i izloženost okolini utiču na razvoj bolesti pa su zaključili da je visoki stupanj inteligencije povezan s volumenom mozga. Oni su istraživanje sproveli na 500.000 Britanaca kako bi otkrili vezu njihovig gena, te psihičkog i fizičkog zdravlja u odnosu na smer kojim će im život ići.

Naučnici iz Velike Britanije, Nemačke i SAD analizirali su podatke 100.000 Britanaca između 37 i 73 godine, a 500.000 uzoraka uzeto je iz prošlih istraživanja. Proučavali su učesnike na nekoliko načina, testirajući faktore poput verbalnog i numerološkog snalaženja, refleksa, odnosno vremena koje im je potrebno za reakciju, pamćenja i mogućnosti učenja.

Navodno su pronašli veliku povezanost između opsega glave i kognitivnih sposobnosti u detinjstvu. Prosek za opseg glave beba 36 centimetara za dečake i 35 centimentara za devojčice, a oni rođeni s većim glavama pokazali su se uspešnijim. Imali su bolje obrazovanje, bolje poslove i slično.

Izvor: Kurir
Foto: Facebook/Bebin izbor

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter