Izvor:
12.10.2018 u 08:01
0

DA LI STE ZNALI? Postoji font koji poboljšava vaše pamćenje, a možete ga kupiti potpuno besplatno!

Ništa vas ne košta da ga isprobate

Istraživači sa Kraljevskog instituta za tehnologiju u Melburnu razvili su potpuno novi font koji je dizajniran korišćenjem "principa kognitivne psihologije" kako bi vam pomogao da bolje zapamtitenapisane stvari, u ovom slučaju, otkucane.

Font je sličan fontu sans serif, ali sa dve pomalo neobične stvari. Nagnut je malo na levo, što je princip koji se retko koristi u tipografiji, i pun je rupa.

Te rupe imaju svoju svrhu jer otežavaju čitanje fonta Sans Forgetica i zbog otga mozak mora da koristi "dublje kognitivno procesuiranje" i tako promoviše bolje pamćenje i zadržavanje informacija.

Ovaj psihološki princip ućenja naziva se "poželjna poteškoća", i ta poteškoća, rupe, znači da ćete se na svakoj reči zadržati malo duže.

Novi font možete da skinete potpuno besplatno za PC i Mac.

Telegraf

Foto: Printskrin: sansforgetica.rmit

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter