SUKOB NAUKE I RELIGIJE: Zašto nauka kategorično tvrdi da život posle smrti ne postoji!

 

Tvrdnje da neka vrsta svesti opstaje nakon što naša tela umru i raspadnu se nailaze na važnu prepreku, kaže dr Kerol.

Nauka nam je podarila vredne darove poput lekova, interneta i putovanja na drugi kraj sveta za svega nekoliko sati, ali i ona ima svoje negativne strane, pogotovo ako spadate u religiozne ljude.

Jedan naučnik tako tvrdi da bi trebalo da prihvatimo činjenicu da nema života nakon smrti i jednostavno nastaviti sa životima.

Naime, Šon Kerol, profesor astronomije i fizike na Institutu za tehnologiju u Kaliforniji tvrdi da su "zakoni fizike koji stoje u pozadini svakodnevnog života u potpunosti objašnjeni".

Dr Kerol naglašava da bi za postojanje zagrobnog života ljudska svest morala da bude odvojena od tela. Ali, naša svest građena je od niza atoma i elektrona.

"Tvrdnje da neka vrsta svesti opstaje nakon što naša tela umru i raspadnu se nailaze na važnu prepreku - zakoni fizike koji stoje u pozadini svakodnevnog života u potpunosti su objašnjeni. Ne postoji način na koji bi ti zakoni dozvolili da informacije sačuvane u našoj svesti opstaju nakon što telo prestane da postoji", objašnjava Kerol.

I na kraju, on se poziva na teoriju kvantnog polja koja tvrdi da za svaku vrstu čestice u svemiru postoji jedno polje - jedno za elektrone, jedno za fotone i jedno za svaku drugu česticu.

"Da postoji neka vrsta zagrobnog života, ispitivanja polja već bi otkrila ona za "čestice duše"", zaključuje Kerol.

 

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost