Izvor:
20.10.2018 u 14:48
0

AUKCIJA U BOSTONU: Prodat kamen koji je pao na Zemlju sa Meseca!

Smatra se da je toj jedan od najznačajnijih lunarnih meteora ikada pronađenih.

Deo kamena koji je pao na Zemlju sa Meseca prodat je danas na aukciji u Bostonu za više od 600.000 dolara.

Aukcijska kuća RR sa sedištem u Bostonu danas je objavila da je konačnu cenu od 612.500 dolara, za lunarni meteorit platio predstavnik koji radi sa kompleksom Tam Čak Pagoda u vijetnamskoj provinciji Ha Nam.

Aukcijska kuća je prvobitno predvidela da bi meteor koji se sastoji od šest delića koji se uklapaju međusobno kao puzle, mogao biti prodat za 500.000 dolara.

Meteor je, inače, pronađen prošle godine u pustoj oblasti Mauritanije, na severozapadu Afrike.

Smatra se da je toj jedan od najznačajnijih lunarnih meteora ikada pronađenih, pre svega zbog njegove veličine i "delimičnog omotača" nastalog usled ogromne temperature koju kamen dostiže dok pada ka Zemlji.

Izvor: Telegraf
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter