Izvor:
22.10.2018 u 17:10
0

PAZITE SE: Ovo svi radimo svakodnevno, a gore je od pušenja 20 cigareta dnevno!

U istraživanju je učestvovalo 6000 ljudi, a rezlutati su pokazali da su žene pod većim rizikom nego muškarci.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Bergen, pokazalo je da je čišćenje zapravo gore za zdravlje od – pušenja cigareta. Rezultati su pokazali da su sprejevi i drugi proizvodi za čišćenje toliko nezdravi za pluća jer putem njih udišete veliki broj toksina.

Na primer, ako svaki dan čistite, to je gore nego da pušite 20 cigareta dnevno oko 20 godina. Povećava se verovatnoća od asmatičnog napada za 43 posto. U istraživanju je učestvovalo 6000 ljudi, a rezlutati su pokazali da su žene pod većim rizikom nego muškarci. Naučnici su primetili da su u testovima naglog izdisaja, žene imale više problema nego muškarci, ako su redovno čistile.

Jedan od autora istraživanja, Ostin Svejns, rekao je da su hemikalije iz proizvoda za čišćenje toliko agresivne da stvaraju dugotrajne "ožiljke" na plućima i u plućnim kanalima. Zato stručnjaci predlažu da ne koristite takve proizvode, već prirodne ili jednostavno vodu i sapun.

Espreso.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter