Izvor:
13.11.2018 u 19:42
0

POSAO IZ SNOVA: Kako da postanete sami svoj gazda?!

Ponekad nas sitne nesigurnosti sputavaju da ostvarimo svoje poslovne ambicije, međutim, sve što treba da kažete sebi je – Možeš ti to, pa da ostvarite svoje snove.

Bez obzira na vrstu biznisa skoju želite samostalno da pokrenete, a naročito ukoliko se odlučite da pokrenete blog, ovo je odlična prilika da promovišete svoje lifestyle ideje, a možda je to nešto što ste oduvek želeli.

Osnivanjem svog malog posla, postajete sami svoj šef, od čega nema ničeg boljeg, jer uvek možete da uzmete slobodan dan za sebe i da pratite razvoj uloženog truda i uspeha. Možda se do uspeha stiže nešto sporije, ali svakako nemojte odustati od svog sna, samo zato što ćete malo duže čekati na njegovo ostvarenje.

Donosimo vam nekoliko saveta, koji će vam olakšati da započnete svoj privatni posao i naučiti vas kako da se u njemu što bolje razvijate.

Odlučite šta želite da ponudite vašoj ciljnoj grupi

Kojim god poslom da se bavite, osnovno pravilo je da svaki proizvod ima svoje potrošače. Za početak vašeg biznisa veoma je bitno da odlučite šta ćete ponuditi ciljnoj grupi potrošača, koja će se interesovati za vaš posao. Ukoliko postoji više stvari koje želite da radite, sedite i na papir popišite sve vaše želje, veštine i mogućnosti. Kada tek počinjete da razvijate posao, morate se usredsrediti na jedno područje ponude, a kada tu postanete dovoljno dobri, lako ćete se proširiti. Zato popišite sve svoje želje i odlučite se za onu kojom možete najbolje da se predstavite u novom poslu.

Istražite ponudu u oblasti u kojoj želite da započnete posao

Ukoliko želite da vaš posao bude uspešan, morate istražiti svoju konkurenciju, videti kako potrošači reaguju na njihovu ponudu, šta oni zapravo nude i kako plasiraju svoje proizvode. A kada ste sve to uzeli u obzir, preispitajte se gde u svemu tome možete biti bolji od njih. Osmislite kako ćete na najbolji način predstaviti svoj posao i zainteresovati potrošače, a što je najbitnije, šta ćete im ponuditi, što vaši konkurenti već nisu.

Kada malo detaljnije istražite sve što vas očekuje, bićete mnogo bliže ostvarenju svog cilja. Pobedite svoju nesigurnost i izgradite za sebe posao kakav želite.

Izvor:Lepota&Zdravlje
Foto: Srpska dijaspora
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter