Izvor:
01.12.2018 u 08:17
0

TESLINI IZUMI: Projekti pokradeni od strane globalne elite!

Veliki pronalazači su svojim revolucionarnim izumima iz temelja menjali društvo. Na drugoj strani, svetski moćnici su se vekovima borili protiv takvih revolucionarnih tehnologija povoljnih čovečanstvu kako bi održali status quo – zahvaljujući njemu i svoje mesto na vrhu društvene piramide.

Ni slučaj genija Nikole Tesle i sudbine nekih njegovih izuma nije drugačiji. FBI je nedavno na osnovu Akta o slobodi informisanja objavio poverljive dokumente koji, između ostalog, sadrže navodno odbačene i namerno zaboravljene Tesline pronalaske koji bi, da su se primenili, definitivno promenili svet u kojem živimo.

1. Teslin oscilator

Tesla je 1898. godine tvrdio da je konstruisao mali oscilator koji je, kada bi se prikačio za neki objekat, izazivao efekat zemljotresa. Uvidevši katastrofalan uticaj takve naprave, Tesla je, kako je sam rekao – uzeo čekić i u potpunosti ga uništio. Neki teoretičari zavere tvrde da američka vlada koristi ovaj Teslin izum u okviru projekta HAARP na Aljasci.

2. Besplatna električna energija

Uz pomoć finansijskih sredstava koja je osigurao JP Morgan, Tesla je 1901. u Njujorku dizajnirao i sagradio Vordenklif kulu, gigantski bežični predajnik koji je bio sposoban da osigura bežični prenos podataka širom planete. Tesla je prvobitno nameravao da emituje tekstualne poruke, slike i telefonski signal, ali je projekat prerastao u ideju o snabdevanju celog sveta električnom energijom. Projekat besplatne struje postao bi verovanto previše opasan za vladajuću elitu jer bi iz temelja promenio energetsku industriju. Zamislite kako bi svet izgledao da društvo nema potrebe za naftom ili ugljem? JP Morgan je odbio da finansira promene, a projekat je napušten 1906. godine.

3. Smrtonosni zraci

Tesla je 1930. godine izmislio Telefors ili takozvani zrak smrti. Uređaj je bio sposoban da emituje ogromnu količinu energije sa kojom bi se mogli obarati neprijateljski avioni, uništavati vojske ili bilo šta drugo što ne želite da postoji.

Telefors nikada nije konstruisan jer se verovalo da će postati previše lako da se unište čitave države. Tesla je tvrdio da njegov izum može da uništi metu na više od 200 milja udaljenosti i ujedno stvori energetski zid oko neke države čime bi je zaštitio od neprijatelja. Veliki naučnik je čak naveo da je bilo pokušaja krađe ovog izuma, ali da su lopovi otišli praznih ruku.

4. Vazdušni brod

Tesla je tvrdio da će vazdušni brodovi prevoziti putnike od Njujorka do Londona za tri sata, putujući na 13 kilometara iznad Zemlje. Takođe, tvrdio je da će ovi brodovi crpiti energiju iz atmosfere i da nikad neće imati potrebu za dopunjavanjem goriva. Vazdušni brodovi će biti bez pilota i koristiće se za prevoz putnika na određene destinacije ili za daljinski upravljane vazdušne napade. Mnogi smatraju da su današnji dronovi bazirani na ovoj Teslinoj tehnologiji.

5. Leteći tanjir

Legendarni pronalazač je 1911. u intervjuu za Njujork Herald, otkrio da radi na letelici koja će prkositi gravitaciji. Moja mašina neće imati ni krila ni propelere. Kada je budete videli na zemlji, nećete ni predpostaviti da se radi o letelici. Ipak, ona će leteti brzinom koja do sada nije dostignuta i biće veoma bezbedna. Takođe, moći će da levitira dugo u mestu uprkos jakom vetru, rekao je Tesla.

Teslin leteći tanjir je trebalo da se pokreće iz besplatnog energetskog sistema za razliku od ostalih aviona koji snagu crpe iz nafte. Ovaj izum je doživi istu sudbinu kao i njegov projekat besplatne električne energije.

Nakon što je FBI objavio dokumente koji su sadržali nestali rad, istraživanja i izume Nikole Tesle potvrđene su glasine da je ova agencija podkradala genijalnog inžinjera.

Izvor: Opsuteno.rs
Foto: Facebook/Zaduzbina.Ilije.M.Kolarca

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter