Izvor:
15.12.2018 u 15:50
0

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Zbog čega je lažiranje ženskog orgazma tako rasprostranjeno?

Svrha ženskog orgazma mogla bi da bude jačanje muškog ega za neke partnere, pokazalo je istraživanje.

Osećaj muškosti kod muškaraca povećava se kad partnerke mogu da dovedu do orgazma, rezultati su istraživanja objavljenom u časopisu "The Journal of Sex Research".

Pokazalo se kako je to delimično tačno za muškarce koji su manje sigurni u svoju muškost.

Studija objavljena prošle godine ispitivala je reakcije 810 heteroseksualnih muškaraca na zamišljanje orgazma. Istraživači su od uključenih tražili da zamisle seks sa ženom koju smatraju atraktivnom i da opišu kako su se osećali u različitim scenarijima te maštarije.

Muškarci tvrde da je ženski orgazam jedno od seksualnih iskustava koja ih najviše zadovoljavaju, kažu autorke studije.

"Hteli smo da iskoristimo eksperimentalne metode za procenu kako osećaji muškarca o ženskom orgazmu doprinose njihovom seksualnom zadovoljstvu", objasnile su. U rezultatima koji nikoga neće šokirati, ispostavilo se da su se muškarci osećali muževnije kada su pomogli partnerkama da postignu orgazam – zbog čega je lažiranje orgazama toliko rasprostranjeno.

Autorke istraživanja tvrde da bi ti rezultati mogli značiti, barem s muškog gledišta, da je ženski orgazam manje povezan sa ženskim užitkom, a više s jačanjem muškog ega.

Valja naglasiti da je prosečna dob muškarca u studiji bila 25 godina. Za muškarce tih godina puno je verovatnije da su slobodni i više željni da pokažu svoje seksualne sposobnosti od starijih muškaraca u stalnim odnosima. Nadalje, studija je istraživala samo muške reakcije na seks sa ženom, ne i obrnuto, a nije uključila ni istospolne veze.

Znači li to da ne treba da se brinemo o ženskom orgazmu? Naravno da ne.

Orgazme bi trebalo doživljavati kad su željeni, kao predivan deo ženske seksualnosti, a ne kao nešto što muškarci daju ženama kao primer svog junaštva, zaključile su autorke studije.

Izvor: Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter