Izvor:
19.12.2018 u 09:46
0

PRISTOJNOST POVEĆAVA USPEŠNOST U ŽIVOTU: Saznajte kako decu naučiti da budu pristojna!

Deca nemaju urođene manire. Pristojnost je nešto što trebaju naučiti. Najbolji način da roditelji nauče decu pristojnosti je da budu i sami pristojni jedni prema drugima kod kuće i da tako na svom primeru poduče decu. Svaki put kad vam dete nešto doda, zahvalite mu se. Svaki put kad zatražite nešto od deteta, lepo ga zamolite. Kad ne čujete dobro šta vam neki od ukućana govori, zamolite ga lepo da vam ponovi.

Za podučavanje dece pristojnosti važna je doslednost. Ne odričete se svog autoriteta ako ste uljudni prema detetu. Deca koja žive u pristojnom okruženju, lakše se privikavaju na dobre manire i opuštenije ih koriste u raznim prilikama. Neće biti zbunjeni kad dođu na neko novo mesto gde trebaju biti pristojni. Njihova će pristojnost postati sastavni deo njihove ličnosti, ako se vaspitavaju u takvom okruženju.

Kako pristojnost pomaže deci? Pristojnost uči decu da se prema drugima odnose sa poštovanjem. To ih uči da razmišljaju o ljudima oko sebe i da se ponašaju tako da se drugi osećaju prijatno u njihovom društvu.

Koje su prednosti pristojnog ponašanja?

Preduzeća će radije zaposliti ljude koji pokažu lepe manire na razgovoru za posao. Ljudi koji su uviđajni, bolje funkcionišu u radnom okruženju, naročito onom koje uključuje timski rad. Lakše se slažu sa drugima i otvara im se više prilika zbog njihovog pozitivnog stava.

Pristojnost pomaže da brak ostane stabilniji. Ako ste uviđajni prema partneru i ako pokazujete znakove poštovanja, to je vrlo važno za sreću u braku. Jedan od najčešćih uzroka raspadanja brakova je to što jedan od partnera oseća nepoštovanje u braku. Zato kad decu od malena počnete podučavati lepim manirama, povećavate im šanse da budu uspešniji na poslu i kod kuće. Zbog toga pridržite vrata detetu i zahvalite mu što je postavilo sto.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter