Izvor:
16.01.2019 u 12:26
0

KAKO SAČUVATI VITALNOST MOZGA BEZ OBZIRA NA GODINE: Saznajte ova 3 načina!

Izdvajamo tri načina kako da sačuvate vitalnost mozga bez obzira na godine. Kako čovek stari neminovno se javljaju brojni zdravstveni problemi jer telo i um počinju usporavati. Posebno neprijatno može biti gubljenje pamćenja i usporavanje motoričkih funkcija. Ipak, i to se može preduprediti za šta postoje tri jednostavna koraka.

1. Za vaš mozak uvek je korisno da ga stimulišete što više, a pomoći može bilo koja intelektualna vežba. Pokušajte da naučite svirati muzički instrument. Svaki novi izazov koji postavite svom mozgu imaće pozitivan efekat na pamćenje. Neurohirurg Berkeley Bate kaže da je istraživanje na miševima i ljudima pokazalo da stimulisanje mozga novim izazovima povezuje nervne ćelije, a čak može pomoći u stvaranju novih nervnih ćelija.

2. Fizička vežba je veoma korisna za vitalnost mozga jer se na taj način prema glavi transportuje krv bogata kiseonikom. Pokušajte uspostaviti rutinu kada je reč o fizičkim vežbama bilo koje vrste. Bate ističe da se nervne ćelije bolje povezuju i na ovaj način, a mozak postaje efikasniji i prilagodljiviji.

3. Pojedine namirnice takođe mogu pomoći da mozak bolje funkcioniše. Preporučuje se konzumiranje žitarica, zelene salate i povrća.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter