Izvor:
16.01.2019 u 12:37
0

NAJPRECENJENIJE TURISTIČKE ATRAKCIJE: Da li se isplati videti ih ili zaobići!

Koje su to turističke atrakcije za koje ste čuli a vrlo je moguće i poželeli da posetite – da su precenjene i previše izreklamirane? Komentari su pokazali kako mnogi od njih misle da su glavne atrakcije njihovih zemalja precenjene, bilo zbog skupih ulaznica, dugačkih redova ili nečeg trećeg.

U Parizu svi prvo pohitamo videti Ajfelov toranj, u Rimu Koloseum, a Minhen nas privlači zbog Oktoberfesta. Pravimo li time grešku i isplati li se neke od glavnih atrakcija zapravo zaobići?

Na internet portalu Reddit korisnici su nedavno pokrenuli raspravu o znamenitostima gradova u kojima žive. Komentari su pokazali kako mnogi od njih misle da su glavne atrakcije njihovih zemalja precenjene, bilo zbog skupih ulaznica za pojedine, zbog dugačkih redova da u njih uđete ili nečeg trećeg. U nekim slučajevima dali su trikove za posetu atrakcijama, ali i savete koje druge, neizvikane je možda i bolje posetiti.

Niagarini vodopadi, SAD i Kanada

Turisti rado posećuju ove slavne vodopade, ali ako pitate neke od stanovnika severnoameričkog kontinenta, greše su. Za bolji pogled i doživljaj planira se odlazak na kanadsku stranu granice, iz razloga što je na američkoj strani večita gužva, ali i znatno lošiji pogled. Zamerke idu i na skupoću svega u blizini, ali to nije ništa neobično kad su atrakcije u pitanju.

Manneken Pis, Brisel

I dok je za neke građevine poput Ajfelovog tornja jasno zašto su postali simboli grada, za ovog malog dečaka koji piški, izrađenog od bronze i velikog tek 61 cm, nikom u glavnom gradu Belgije to nije jasno. Zapravo, nikad nije ni planirano da ova ničim posebna skulptura postane slavna, već da bude samo jedna od desetak raznih fontana u gradu. Zato, ako ste turista, ne tražite dečaka i pustite ga da na miru obavlja malu nuždu.

Stonhendž, Engleska

Da, proglašen je jednim od čuda sveta, ali Stonehendž s obzirom na cenu nudi tako malo. Oni koji su ga videli izbliza i platili ulaz visokih 15,5 funti slažu se kako su jednako dobro u pogledu na njega mogli uživati i malo dalje sa puta. Unutra naime nema ništa, Stonehenge je po mnogima tek hrpa kamenja, tako da ako naiđete tamo i odlučite platiti ulaz, nemojte biti razočarani i reći kako vas nismo upozorili.

Dijamant nade, Vašington

National Museum of Natural History danas je dom ovog dijamanta, koji je nekad pripadao francuskom kralju Luju XIV. I dok se posetioci slažu kako je sam muzej vredan posete, napominju kako je sam dijamant jedna od najnezanimljivijih stvari tamo. Radi se o najobičnijem dijamantu, koji je postao poseban zbog legendi koje se vežu uz njega, ali kad dođete u muzej videćete samo dijamant koji se lagano vrti u krug iza stakla.

Madame Tussauds, London

S ovim se mnogi neće složiti, ali stanovnici engleske metropole kažu da na ovaj muzej nije potrebno gubiti vreme kad već imate celi London pred sobom. Karta je izuzetno skupa i dođe oko 25 funti, a uprkos tome ispred muzeja uvek postoji i dugački red u kojem ste prisiljeni stajati, ukoliko još ne doplatite i uđete odmah. Ako vas već nešto zanima posetite British Museum u koji je ulaz besplatan ili uzmite sjajnu London Dungeon turu.

Oktoberfest, Minhen

Festival piva na koji jedva možete ući, gde je pivo preskupo, a mesta za sesti nema nigde. Jeste li sigurni da želite posetiti Oktoberfest a ne neki drugi slični festival ili ako ste već u Minhenu, piti pivo na Marienplatzu. Radije se odvezite malo dalje, sednite u neki Beer Garden i uživajte u dobrom ukusu pšeničnog piva.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter