Izvor:
06.03.2019 u 20:20
0

OVO UNIŠTAVA VAŠ ŽIVOTNI POTENCIJAL: Od ovih odluka trebali biste se suzdržavati!

Skrećemo vam pažnju na neke stvari koje svakodnevno radite, a koje uništavaju vaš životni potencijal. Jedna od najvažnijih stvari, koju verovatno ne primećujete, jeste da najmanje odluke koje svakodnevno donosite imaju tendenciju da imaju najveće posledice na celokupno stanje vašeg bića. Međutim, ponekad nezdrave navike postanu rutinski posao da zaboravljate da odvojite trenutak i razmislite o vrednostima koje te odluke imaju na vašu budućnost pa čak i na svakodnevni život.

Od sledećih pet odluka trebali biste se suzdržavati, jer ćete korist videti odmah, kako u vašem stavu prema životu tako i u vašem sveukupnom blagostanju.

Preterano korišćenje društvenih medija

Jedna od prvih stvari koju radite ujutro jeste da proveravate šta je ko objavio putem društvenih medija. Neko koga se jedva sećate objavio je veridbu i veoma brzo ćete se naći u situaciji da gledate slike te osobe, iako vam ona ne znači nešto posebno u životu pa ćete se početi pitati zbog čega ste vi još uvek sami. Umesto toga, nakon što ustanete, uradite par vežbi istezanja koje će vam pomoći da smanjite napetost u mišićima i povećate nivo energije. Jedite proteine pola sata nakon buđenja, jer to pomaže da ubrzate metabolizam kao i sam proces održavanja vitke linije. Promena jutarnje rutine može transformisati vaš celokupni dan.

Briga oko ničega

Prestanite osećati stalnu potrebu da se brinete kako će se sve savršeno uklopiti u životu. Dozvolite događajima, promenama i novim iskustvima da vas oblikuju, bez preterane zabrinutosti oko budućnosti. Imajte na umu da se ponekad dešavaju stvari koje su u potpunosti izvan vaše kontrole i na koje ne možete uticati. Događaji u životu javljaju se u procesima i iako će biti teških trenutaka znajte da će se oni i završiti. Sve će biti u redu.

Ravnodušnost

Izađite u svet i isprobajte nešto što nikada ranije niste radili, kao što su (primera radi) joga, planinarenje ili kurs plesa. Ti mali, novi izbori koje napravite ne samo da oblikuju perspektivu života i njegova različita značenja već će vam pomoći i da otkrijete nova interesovanja i strasti.

Prepuštanje iskušenjima

Bez obzira da li je to eliminisanje pet suvišnih kilograma, štednja za nove cipele ili briljiranje na ispitu, ljudi se svakodnevno fokusiraju na ostvarivanje ciljeva. Odmah nakon postavljanja zadatih ciljeva čini se kako se pred vama pojavljuju prepreke i granice koje vas sprečavaju da ostvarite ono što zaista želite. Beskrajne smetnje i iskušenja sprečavaju vas da se pridržavate puta ka ostvarenju zadatih ciljeva. Identifikujte ih i pobedite ih! Na svaki dan gledajte kao na izazov i čestitajte sebi svakog dana kada budete jedan korak bliže zadatom cilju. Ako zalutate na tom putu, vratite se nazad. Nemojte dozvoliti da se zbog jednog lošeg dana osećate nesposobno ili manje vredno.

Ostvarivanje tuđih snova umesto sopstvenih

Ako postoji bilo koji aspekt vašeg života kojim niste zadovoljni, potrebno je da preduzmete korake kako biste to promenili, a ne da ostanete u stanju mirovanja. Promene su neminovne. Uradite nešto po tom pitanju. Borite se za ono što zaslužujete, jer vam niko neće dati ništa dok to sami ne ostvarite.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter