Izvor:
07.03.2019 u 07:00
0

EMOTIVNI DVOGLED: Očistite negativnu energiju, recite joj ZBOGOM!

Negativna energija, predstavlja izrazito nisku tačku vašeg rasoloženja, koje može da poremeti stanje u vašem organizmu, a češće od toga, može negativno uticati na vaš psihološki, društveni i emotivni život.

Pretpostavka je da svako od nas ima neke svoje dnevne rituale u kojima uživa, a kada primetite da vaše zadovoljstvo izostaje tokom celog dana, čak iako ste uložili trud da nekom sitnicom usrećite sebe, to je evidentno znak da imate višak negativne energije. Prepoznavanje negativne energije je najveći korak u borbi protiv iste, jer kada znate da se niste probudili pozitivni, vi možete uložiti napore da dan ipak završite sa osmehom na licu.

Postoji nekoliko znakova da smo potpali pod uticaj negativne energije, koje naše telo i um šalju kao spasonosne signale, kako bismo mi počeli da reagujemo i stali na kraj emocijama, koje se poput vrzinog kola upliću jedna u drugu. Ukoliko bismo slušali sebe, sprečili bismo na vreme da zapadnemo u niz onih, za zimu tako karakterističnih, depresivnih dana. Umesto toga, objasnili bi sebi da ništa nije nerešivo, da je život lep i da sve ima smisla. Dovoljno je samo da oslušnemo sebe i uočimo znake negative, koje nam naši sopstveno telo i um šalju.

Sposobni smo da primetimo negativnu energiju kod drugih

Kada smo tokom dana, na poslu ili ma gde, okruženi ljudima, vremenom, nesvesno počinjemo da reflektujemo energiju koju smo od njih preuzeli. Jer energija je nešto, što se nezaustavljivo širi svuda oko nas.

Međutim, mi smo apsolutno sposobni da prepoznamo energiju drugih ljudi, a posebno su naši senzibiliteti osetljivi na negativnu energiju. Posebno smo osetljivi da u drugima prepoznamo onu energiju, koju u tom trenutku osećamo u sebi, bilo da smo je mi pokupili od nekoga, ili da smo mi ti, koji je odašilju u etar, svuda oko sebe.

Postoji jednostavan korak uz koji ćete utvrditi od koga zapravo potiče ta negativa, od vas ili nekog drugog. Potrebno je samo da se zapitate, da li biste, danas razgovarali sa sobom da ste neka druga osoba. Ako je vaš odgovor pozitivan, znači da u vama još ima pozitivnih vibracija i da je veoma važno da se na vreme distancirate od negativnih ljudi, kako biste uspešno spasili svoj dan!

Nakon posla ste posebno razdražljivi

Tokom rafnog dana, naša mentalna i fizička energija posebno se iscrpljuju. Što znači da ste nakon završetka radnog vremena posebno osetljivi na stres. Zato je veoma važno da naučite da stres ostavite za sobom, onog trenutka kada izađete iz kancelarije. Morate naučiti da negativnu energiju, koju ste tokom radnog dana nakupili, jednostavno pustite. To nikako nećete uspeti, ako je nakon posla ponesete kući, gde ćete tako osetljivi, postati još razdražljiviji usled obaveza koje vas kod kuće očekuju.

Ako želite da dan postane za nijansu bolji, kada se nakon radnog vremena vratite kući, morate usvojiti zlatno pravilo, da sve što se desilo na poslu, tamo i ostane.

Prestanite da živite tuđe živote

Psihološka istraživanja pokazala su, da je najveći procenat negativne energije, nastao usled toga, što mi konstantno živimo poredeći se sa drugima i to tako, da naša početna tačka poređenja uvek polazi od toga šta nemamo ili šta sve nismo postigli. I dok tako željno gledamo u tuđe, naš život postaje promašen.

Umesto da posmatrate tuđe živote, vreme je da malo pogledate svoj, i to pod lupom. Da vidite sve njegove vrednosti i lepote, ali i pukotine, koje treba ispuniti. Kada vidite koliko je lepih stvari u vašem životu, nećete više patiti zbog svega što nemate, već ćete biti motivisani da radite na onim područjima, koja vas baš i ne fasciniraju, kako biste svoj život još više unapredili i potpuno uživali u njemu. A kada se to zaista dogodi, shvatićete kako je negativna energija u međuvremenu otišla od vas, na neko njoj, prijatnije mesto.

Oslušnite svoja osećanja

Hipersenzitivnost i depresivnost jasni su znaci da smo potpali pod uticaj negativne energije. U takvim trenucima, naš sistem za regulaciju hormona sreće, serotonina, postaje disfunkcionalan i neko vreme, gotovo je nemoguće da u sebi pronađemo pozitivne vibracije i motivaciju.

Kada ovaj period dođe, prvo ćete primetiti promene u vašem fiziološkom sistemu. Srce će vam ubrzano lupati, više ćete se preznajati. Kada vam se ovo dogodi, jednostavno je, prepustite se. Jedna stvar koja je sa emocijama potpuno sigurna je da svaka ima svoj vrhunac i da bez izuzetka svaka i prođe. Zato nemojte svoju energiju trošiti da se izvučete iz stanja koje morate odbolovati. Sačuvajte je za dobar početak, kada sve ovo prođe.

Imate pogrešan stav prema sebi

Razgovor sa sobom, veoma je zdrav i motivišuć, naravno, ako ga primenjujete na pravi način.

Ukoliko ste pak, tip osobe, koji će na sebe svaliti gomilu kritika, a mantra vam je: “JA TO NE MOGU!” računajte na to, da ste sami krivi za sva depresivna stanja, kojima ste podložni.

Zdrav razgovor sa sobom, ne isključuje konstruktivnu kritiku, ali podrazumeva samorazumevanje, podršku, motivaciju i na kraju samozadovoljenje emocionalnih i psiholoških potreba.

Zato svakoga dana preispitajte sebe a razgovor završite sa: “Biće sve uredu, MOŽEŠ TI TO!”

Veoma je važno da budete osetljivi na negativnu energiju i osetite je pre nego što vam ona stigne do grla. Jer kada je osetite na vreme, mnogo ćete je se lakše osloboditi.

Nije ovo samo još jedan tekst o tome kako da se bolje osećate. Ovo je vaš potencijalni način da se izborite za svakodnevni osmeh, koji je neprocenjiv za vaše psihičko i fizičko zdravlje, jer jedina osoba koja na to definitivno može uticati ste vi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter