Izvor:
18.03.2019 u 23:18
0

LJUBAV NA ČETIRI ŠAPICE: Nabavite mačku i gledajte kako se vaše zdravlje menja nabolje! Njihovo predenje ima ČUDESNU MOĆ!

Veterinar Žan-Iv Goše iz francuskog grada Tuluza koji sprovodi "terapiju predenja" istakao je da predenje smiruje i deluje kao "lek bez neželjenih dejstava".

"Kada se organizam bori protiv teških situacija, kao što je stres, predenje mace emituje umirujuće i blagotvorne zvuke koji pomalo deluju kao muzika". objasnio je Goše.

Istakao je da na predenje čije su frekvencije niske, između 20 i 50 herca, ne reaguje samo ljudska bubna opna, već i nervni završeci na koži, pa se tako pozitivne misli i dobro raspoloženje prenose na mozak čoveka.

Pozitivno dejstvo mačaka se, međutim, ne sastoji samo u predenju. "Maca je večita beba koja voli da bude mažena i traži samo da se sa njom igra, što u nekim slučajevima nadoknađuje emotivni nedostatak ljudima bez dece", rekao je Goše.

Nauka kaže da članovi porodice koji imaju kućnog ljubimca međusobno su više povezani, pa lakše rešavaju sukobe. Primećeno je i da je oporavak nakon bolničkog lečenja mnogo brži uz prisustvo mace ili psa, kao i da životinje pozitivno utiču na imuni sistem i sprečavaju mnoge bolesti.

Uglavnom, sva delotvornost mačaka pre svega leži u pozitivnim osećanjima koja podstiču kod svojih vlasnika, jer lepe misli znače i lep život!

Kurir
Foto:Instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter