Izvor:
21.03.2019 u 12:53
0

VREME JE DA SAZNATE: Šta izbor psa govori o vama!

Pokaži mi svog ljubimca, reći ću ti kakav si – krilatica je psihologa sa “Bat Spa” univerziteta u Velikoj Britaniji. Naučnici su sproveli istraživanje kako bi proverili da li vlasnici zaista biraju rasu koja po temperamentu odgovara njihovom karakteru.

U studiji je učestvovalo 1.000 ispitanika, na osnovu čijih odgovora su psiholozi utvrdili da sedam grupa različitih rasa odgovara određenom tipu ličnosti vlasnika.

Sportski

Ukoliko ste vlasnik retrivera, labradora ili koker španijela, znači da ste ljubazni, opušteni i saosećajni. Aktivni ste i volite da istražujete prirodu.

Pastirski

Vlasnici ovčara, ali i dalmatinaca, buldoga, pudlica i šnaucera su, kako tvrde naučnici, ekstrovertni, komunikativni, uvek spremni za akciju i provod.

Goniči

Ako je vaš izbor bigl ili američki lisičar, znači da ste emocionalno stabilna ličnost. Staloženi ste, imate dobre “živce” i zadovoljni ste svojim životom.

Mali psi

Vlasnici čivave, jorkširskog terijera, patuljastog špica, pekinezera ili mopsa su veoma inteligentni i okrenuti ka umetnosti. Mnogi misle da su uobraženi i sujetni, ali kada ih upoznaju shvate da su sasvim prijatni i prijateljski nastrojeni.

Komformisti

Bostonski terijer, šar pej, čau-čau, buldozi, šnauceri i doge su rase čiji se vlasnici tumače kao ljudi koji vole da se igraju, druželjubivi su, ali i letargični, usporeni i vole da se odmaraju.

Terijeri

Vlasnici ove rase su umereni u svemu, smireni, racionalni, ali nekad znaju da izgledaju i uštogljeno. Njihov moto je “zlatna sredina”.

Radni psi

Doberman, rotvajler, bernardinac ili bokser su asocijacija na rad, a njihovi vlasnici na prijatnost i ljubaznost. Cene otvorenost, direktnost i iskrenost. Vrlo su inteligentni i često omiljeni u društvu.

Happytv.tv
Foto: Ilustracija/Pexels.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter