ZANIMLJIVO: Reci mi šta jedeš, reći ću ti ko si!

 

U obzir su uzeli najčešće birane namirnice.

* Čokolada – Želja za čokoladom u svakom trenutku ukazuje na nedovoljno prisustvo hormona sreće, serotonina. Naglašena potreba u jutarnjim časovima za “samo jednom kockicom” ove izuzetne poslastice, ispoljava se jer je tada nivo ovog hormona inače izuzetno nizak. Ali, ima tu još nečega. Osobe koje obožavaju crnu čokoladu vole da budu u centru pažnje, dok mlečnu biraju introvertni, skloni usamljenosti.

* Slatkiši – Osobe koje vole sve slatkiše pripadaju grupi hedonista. Sklone su da udovoljavaju svakoj svojoj želji i apsolutno nemaju grižu savesti zbog sopstvenih postupaka. Imaju potrebu da naglašavaju svoju jedinstvenost i originalnost.

* Slano – Ko dosoljava svako jelo generalno ima manjak minerala u organizmu. U psihološkom smislu takve osobe puštaju da ih nizvodno nosi reka života. Veruju da ne mogu da utiču na sopstveni život jer je njihova sudbina odlučena datim okolnostima.

* Ljuto – Uživanje u ljutoj hrani u medicinskom smislu pokazuje sklonost ka hipertenziji. Psihološki posmatrano, ljuto vole osobe koje teže redu, ali i oni kojima nedostaje serotonin. Osobe sa manjkom ovog hormona pomeraju granice ljutog i vremenom počinju da jedu sve ljuću hranu.

* Istovremena želja za slanim i slatkim karakteristična je za talentovane i kreativce. Međutim, ove osobe su uglavnom diskretne, usamljene, zatvorene i suzdržane.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Novajlije reality
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:15  Glamur specijal
20:00  Provodadžija
21:00  Čađava mehana
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality