Izvor:
20.04.2019 u 11:41
0

VAŽNI SAVETI: Ovako se pravilno konzumira med!

Sve civilizacije su dobro poznavale čudotvornu moć meda u ishrani i lečenju. Svi pčelinji proizvodi su izuzetno delotvorni, pre svega ako ih primenjujete pravilno.

Med ne bi trebalo odmah progutati, već dozvoliti da se postepeno otapa u ustima. Drugi način je da se konzumira rastvoren u čaši tople vode, mleku ili čaju. Obavezno treba da se koristi drvena ili plastična kašika, jer metal neutrališe lekovito dejstvo.

Kod angine pektoris, ali i zapaljenja usne duplje i desni, uzimajte kašičicu meda na svaka tri sata, najbolje kristalizovanog, a idealno je da budete u ležećem položaju i ostavite da se polako otapa u ustima. Ako koristite i med u saću ili sa voštanim poklopcem, žvaćite ga nekoliko puta u toku dana.

Najbolji med je sirov, neobrađen, koji se nikada zagreva u procesu prenosa od saća do staklene tegle (ne plastične).

Med je vrlo dobar za oči i vid. Gasi žeđ, umanjuje efekte otrova, koristan je kod poremećaja urinarnog trakta, bronhijalne astme, kašlja, dijareje i mučnina, čisti i leči rane.

Happytv.tv
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter