Izvor:
20.04.2019 u 12:41
0

VITKO TELO U REKORDNOM ROKU: Kako da zategnete trbušnjake i noge u isto vreme!

Zašto biste stomačne mišiće trenirali odvojeno, kada možete u isto vreme da vežbate i noge? Treba samo da znate kako da iskombinujete nekoliko najmoćnijih poteza u jedan! Najfunkcionalniji pokreti donjeg dela tela su čučnjevi, iskorak i potisak. Kada ih uklopite u jednu vežbu, potrebno je malo više napora da održite ravnotežu, ali su zato rezultati fantastični i veoma brzi!

Postoje dva načina da ovo izvedete, pa vi izaberite onaj koji vam više odgovara:

1. Iskorak sa tegom

Uzmite teg u levu ruku, savijte u laktu tako da vam teg dođe uz levo rame. Iskoračite napred levim stopalom i čučnite tako da vam leva noga bude savijena u kolenu pod uglom od 90 stepeni. Uradite 10 ponavljanja, pa isto uradite sa desnom rukom i nogom.

2. Čučanj-skok

Stanite u raskoračni stav tako da vam stopala budu u širini ramena, ruke neka budu uz telo. Kukove izbacite nazad, savijte kolena i spustite se u čučanj tako da vam gornji deo butina bude paralelan sa podom. Ruke ispružite ispred sebe tako da budu paralelne sa podom, napravite sekund pauze, a zatim skočite što više možete, dok u isto vreme ruke zabacujete iza. Uradite bar 10 ponavljanja.

Koja od ove dve vežbe je bolja?

Iskorak aktivira bukvalno svaki deo nogu, ali i zadnjicu. Kada se izvodi sa tegovima u rukama, uključuju se i kukovi, kosi i donji trbušni mišići.

Sa druge strane, čučanj sa skokom gađa gotovo iste mišiće, ali i gradi snagu zahvaljujući skoku, kao i stomačne mišiće koji jačaju sa svakim skokom i naporom za održavanje ravnoteže.

Iako obe vežbe sjajno i brzo oblikuju mišiće nogu i stomaka, ipak je iskorak sa tegovm malo efikasniji.

– Iskorak sa tegom pobeđuje za nijansu, jer stvara jači pritisak na mišiće u odnosu na čučanj sa skokom. Sa iskorakom ćete dobiti i jače i dugotrajnije benefite kada je u pitanju donji deo tela – kaže Darin Halslender, lični instruktor i vlasnica fitnes centra u Čikagu.

Ipak, Darin preporučuje da, ako možete, za najbolje rezultate radite obe vežbe.

– Tako ćete izvući najbolje od najboljeg – savetuje Darin.

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter