Izvor:
21.04.2019 u 07:07
0

NE PROSIPAJTE VODU U KOJOJ KUVATE JAJA: Evo za šta je možete upotrebiti!

Kada u narednom periodu budete kuvali jaja, nemojte prosuti vodu u kojoj ste ih kuvali! Otkrivamo vam zašto to ne bi trebalo da radite, tj. za šta biste mogli da iskoristite tu vodu!

Već vam je možda poznato da vodu od kuvanja testenine ne treba prsuti. Međutim, to isto važi i za vodu u kojoj ste kuvali jaja. Ona može koristiti ni manje ni više nego vašim biljkama!

Naime, biljke vole kalcijum! A njega ima podosta u vodi od kuvanja jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje. Zašto je to važno?

Neutralna zemlja, koja ima pH vrednost između 6,0 i 6,5 – nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranjivih materija koje su potrebne za rast i razvoj. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke.

Važno je da vodu u kojoj ste kuvali jaja ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što njom zalijete biljke!

Kako prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljaka?

Nije teško prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljaka. Često nastaju žuto-smeđe mrlje na listovima – koje su okružene smeđim rubom. Osim toga, biljka ne raste i listovi ostaju mali.Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivima na bolesti i oštećenja!

Izvor: Espreso
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter