Izvor:
20.05.2019 u 16:27
0

ISHRANOM REGULIŠITE CIRKULACIJU: Promena vremena nepovoljno utiče na krvotok

Na promenu vremena reaguje većina, među kojima čak i zdravi. Iako nisu svesni dešavanja u organizmu, najviše trpi krvotok. Da bi se u datim okolnostima uspostavio normalan krvotok, treba prilagoditi ishranu i unositi što više voća i lagano dinstano povrće, naglašavaju nutricionisti.

Promenljivo vreme ljude često čini umornim i malaksalim. Da bi se to izbeglo i povratila snaga, u jelovnik treba uvrstiti šolju supe od povrća ili mesa. Krvotoku je potreban i mikroelement hrom, a najviše ga ima u pečurkama, jagodičastom voću, suvom grožđu i koštunjavim plodovima. Ženama je naročito potrebno gvožđe, a mogu ga naći u kaši od jabuka, peršunu, dinstanom grašku i semenkama bundeve. Za glavno jelo se preporučuje kuvani krompir, skuvan sa grančicom nane.

Krvotok može da se stabilizuje i ako se jednom dnevno konzumira jedan kiseli krastavac ili parče integralnog hleba namazanog senfom. Mineralni sastojci iz krastavca i iz senfa čoveka krepe i daju mu snagu. Isto deluju i gorki sastojci iz rukole ili radič salate, artičoke i brokolija. Međutim, najvažnije je tokom dana unositi dovoljne količine tečnosti, sa nekoliko kapi soka od svežeg limuna.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter