Izvor:
23.05.2019 u 20:15
0

OD DAVNINA: Tamjan kao lek!

Bolovi u zglobovima i mišićima su, prema statistici, jedan od najčešćih razloga za odlazak lekaru. Na njihov nastanak utiče faktor nasleđa, prekomerna težina, istezanje tetiva i ligamenata, iscrpljenost, bakterijske i virusne upale, ali i hormonski i metabolički poremećaji. Jedno od obolenja koje izaziva ove probleme je i reumatoidni artritis. To je hronična bolest koja prvenstveno napada zglobove, izazivajući otoke, sa bolovima i jutarnjom ukočenošću.

Lek koji sprečava bolest ne postoji, ali zato postoje razna prirodna sredstva i medikamenti koji umnogome ublažavaju tegobe. Važno je znati da se kod bolova u zglobovima i mišićima ne preporučuje uvek antireumatik i sličan lek, pa ih nemojte uzimati na svoju ruku.
Isprobajte prirodna sredstva sa aktivnim supstancama koje utrljavanjem u bolno mesto prodiru duboko u tkivo i ubrzavaju cirkulaciju krvi. Na taj način otklanja se neprijatan bol.

Jedan od prirodnih lekova protiv bolova u zglobovima i mišićima je tamjan, koji se dobija od drveća iz porodice Boswellia. Ovo drvo raste u Indiji i stvara smolu bogatu esencijalnim uljima i terpenoidima, koji poseduju lekovita svojstva.

Pored obredne upotrebe, tamjan se koristio u Egiptu i Indiji još pre 3.000. godina kao sastojak kozmetičkih preparata, miris u različitim ritualima, kao premaz materijala, ali i lekovito sredstvo. Zbog dragocenih svojstava, Boswellia serrata se koristila kod bolova u kostima, zglobovima i mišićima, kožnih obolenja, bronhitisa, grlobolje…

Bosvelijske kiseline, najvažniji sastojak tamjana, imaju snažno antiupalno delovanje i efikasno ublažavaju bol uzrokovan artritisom, ali za razliku od konvencionalnih lekova ne dovode do neželjenih efekata. Osim toga, tamjan poboljšava cirkulaciju i dotok krvi kroz žile oštećene upalom, što dodatno pomaže artritičnim zglobovima.

Kod prirodnih preparata strpljenje je ključan faktor. Potrebno je svakodnevno tretirati bolna mesta, dok organizam ne apsorbuje dovoljnu količinu lekovitih sastojaka iz krema, melema i balzama. Tada fiziološki procesi počinju normalno da se odvijaju, bez ometanja. Melemi i drugi prirodni preparati, pošto se utrljaju u kožu, najpre ublaže tegobe, a zatim eliminišu bolove tako što podstiču cirkulaciju i postepeno vraćaju mišiće, zglobove i tetive u zdravo stanje.

Happytv.tv
Foto:Yayimages

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter