Izvor:
13.06.2019 u 05:08
0

ŽENE UGROŽENIJE: Pržena hrana duplira rizik od malignih bolesti!

Nakon jedanaestogodišnjeg istraživanja u kojem je učestvovalo 120.000 ispitanica, naučnici Univerziteta u Mastrihtu su ustanovili da se to dešava zbog uticaja akrilamida, hemijskih jedinjenja koja nastaju prilikom prženja i pečenja raznih namirnica.

Povećanje rizika za nastanak karcinoma zbog navedenih uzroka ustanovljeno je kod žena koje su dnevno unosile više od 40 mikrograma akrilamida. Stručnjaci su, inače, i ranije sumnjali da postoji opasnost od akrilamida, ali za to nisu imali dokaz. Sada je i zvanično dokazana veza između ovih jedinjenja u ishrani i povećanja rizika za karcinom.

Happytv.tv
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter