ŽENE UGROŽENIJE: Pržena hrana duplira rizik od malignih bolesti!

 

Nakon jedanaestogodišnjeg istraživanja u kojem je učestvovalo 120.000 ispitanica, naučnici Univerziteta u Mastrihtu su ustanovili da se to dešava zbog uticaja akrilamida, hemijskih jedinjenja koja nastaju prilikom prženja i pečenja raznih namirnica.

Povećanje rizika za nastanak karcinoma zbog navedenih uzroka ustanovljeno je kod žena koje su dnevno unosile više od 40 mikrograma akrilamida. Stručnjaci su, inače, i ranije sumnjali da postoji opasnost od akrilamida, ali za to nisu imali dokaz. Sada je i zvanično dokazana veza između ovih jedinjenja u ishrani i povećanja rizika za karcinom.

Happytv.tv
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
20:00  Vesti - Pregled nedelje
21:00  Sudbine
21:40  Čađava mehana
23:00  Novajlije - Izbacivanje
02:30  Posle ručka