ŽENE UGROŽENIJE: Pržena hrana duplira rizik od malignih bolesti!

 

Nakon jedanaestogodišnjeg istraživanja u kojem je učestvovalo 120.000 ispitanica, naučnici Univerziteta u Mastrihtu su ustanovili da se to dešava zbog uticaja akrilamida, hemijskih jedinjenja koja nastaju prilikom prženja i pečenja raznih namirnica.

Povećanje rizika za nastanak karcinoma zbog navedenih uzroka ustanovljeno je kod žena koje su dnevno unosile više od 40 mikrograma akrilamida. Stručnjaci su, inače, i ranije sumnjali da postoji opasnost od akrilamida, ali za to nisu imali dokaz. Sada je i zvanično dokazana veza između ovih jedinjenja u ishrani i povećanja rizika za karcinom.

Happytv.tv
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15.20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live