Izvor:
21.06.2019 u 18:32
0

UHVATIO DŽINOVSKU ZLATNU RIBU: Niko nije očekivao da će ovo da joj uradi!

U jezeru nadomak Brejndera u Minesoti ribar Džejson Fugejt (33) ulovio je neobičnu ribu od 91 cm i 14 kilograma. Iako izgleda kao "džinovska zlatna ribica", stručnjaci kažu da je to zapravo mutant velikog bafala, posebne vrste ribe koja bi mogla imati najmanje 100 godina.

Fjugejt je rekao da je znao da je ta riba mutant, pošto je već imao slične ulove, ali ga je u ovom slučaju zbunila boja.

Veliki bafalo je obično tamno-sive boje i ima znatno manja usta.

Fjugejt je zaintrigiran zlovom kontaktirao profesora Lakmana, biologa sa Državnog univerziteta Severne Dakote, koji je na osnovu pregleda ribe i strukture kalcijuma u unutrašnjem uhu, utvrdio da je stara minimum 100 godina.

I sam je bio iznenađen bojom ove ribe, a pretpostavlja da je u pitanju neka vrsta genetske mutacije.

– Bio sam prilično šokiran jer je to bila zaista živopisna, velika, narandžasta riba. Nikad takvu nisam video ribu takve boje. Iako sam proučavao na hiljade vrsta riba bafala, ovo me je zaista iznenadilo – rekao je doktor Lakman.

Ribar je rekao da je ova riba tako retka, da je ne bi ni lovio da je znao šta će izvući.

Misterioznu ribu će, kaže, preparirati i čuvaće je.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter