Izvor:
22.08.2019 u 05:15
0

KORAK DO SAZREVANJA: Važne lekcije koje smo o sebi naučili, kada smo nesebično pustili voljenu osobu!

Mnogo puta, tokom sazrevanja, promišljamo o tome šta je to prava ljubav i neretko, u različitim životnim etapama potpuno promenimo koncept onoga što je zaista prava i istinska ljubav za nas. Međutim, jedina istinska i iskrena ljubav je ona nesebična, koja u sebi sadrži i jednu bolnu i tešku vrlinu, a to je sposobnost da pustimo osobu koju volimo da živi svoj život, ako je njena odluka, da nama u njemu više nije mesto.

Kada je ljubav u pitanju, čini mi se da oni koji zaista istinski vole, a morali su da se suoče sa ovim emotivnim iskušenjem, tek tada spoznaju koliko žrtve i strpljenja zahteva iskrena ljubav, a pre svega požrtvovanja, jer žrtovoati viziju svoje sreće i pustiti voljeno biće da gradi svoj svet bez vas, veliki je napor, žrtva i podrazumeva jedinu bol, ali je jedina ispravna stvar, ako pričamo o ljubavi.

Ono što je takođe važno, kada ste svesni da gubite osobu koju volite, je da morate mnogo vremena posvetiti sebi i dubokom razgovoru sa sobom, kako biste svaku patnju podneli na nogama, kako biste shvatili koliko je velika odluka koju ste doneli i kako biste uspeli da iznova uspostavite odnos sa sobom, jer ništa nije važnije od toga da se podsetite koliko ste sami sa sobom lepi i puni ljubavi.

Važno je da naučite iz odnosa koji je za vama. Ne da ga karakterišete kao svoju grešku, već da iz njega izvučete lekciju. Na taj način, vi ćete znati šta već na početku očekujete od nove osobe koju ćete pustiti u svoj život. Sposobnost da učimo iz sopstvenih grešaka, biće prvi u nizu pokazatelja, da smo emotivno odrasli, da smo hrabiri i spremni da krenemo dalje i da je ljubav i dalje u nama.

Druga lekcija koju ćete iz ovog odnosa nauči je da se bol mora prihvatiti i proživeti, da bi ste preboleli i bili spremni da krenete dalje. Teško je, ali je neizbežno i zato nemojte odlagati.

Još jedna važna stvar, tokom procesa otpuštanja voljene osobe iz života i sopstvenog oporavka je da regenerišete svoju energiju. Obećajte sebi da ste dobro i borite se za to da se tako i osetite, jer će vam univerzum poslati odgovor na energiju koju od sebe odašiljete. Ako se osećate dobro, dobro će vam i biti!

To što ste izgubili voljenu osobu zaista ne bi trebalo da se odrazi na vaše samopouzdanje. Vi morate da shvatite da krivica nije u vama, već da je tako moralo da se dogodi. Vreme oporavka je ono vreme u kome morate raditi na svom samopouzdanju, temeljno i dugo, da biste opet bili ona osoba, koju ste voleli i u koju se tako jednostavno bilo zaljubiti!

Biće vam teško i boleće, ali vi ćete uspeti da snagom svoje volje prevazićete bol, emotivni poraz i krenete u svoju potragu za srećom. To što ste bili sposobni da pustite voljenu osobu da voli svoj život, u kome nema mesta za vas, govori o vašoj lepoti i nesebičnosti. Čeka vas velika priča, a do tada nešno prema sebi, jer vi ste sami svoje čudo!

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter