Izvor:
23.08.2019 u 20:31
0

VLADIČIN HAN: Takmičenje u pripremanju ajvara postaje tradicija! (FOTO)

Ovogodišnji karavan manifestacije „Izađi mi na teglu“ počeo je prošle nedelje u Brusu, a ljubitelji ajvara okupili su se danas u Vladičinom Hanu. Takmičenje u pripremanju ajvara postaje tradicija, najbolje ekipe iz 33 grada učestvovaće u finalu sredinom oktobra u Beogradu.

Sastojci su spremni, ekipe na pozicijama na platou kod Železničke stanice u Vladičinom Hanu. Jedan je, osnovni recept za ajvar, a varijacija je mnogo. Dobri poznavaoci hrane kažu da je najbitnije imati prirodne sastojke i dugo kuvati na niskoj temperaturi.

Svaka ekipa polaže nade u svoj način pripreme ajvara. Za južnjake važi da su dobri domaćini, Slobodan Novković, inače ginekolog, do sada se takmičio u spremanju gulaša.

-Navikao sam da budem među ženama i uopšte mi nije neprijatno. Sad evo pokušavam da nađem da mi pomogne u ljuštenju paprike- istakao je Slobodan Novković

U Vladičinom Hanu takmiči se devet ekipa, najbolji će dobiti šporet i plasiraće se u finale.

Organizatori su pokrenuli i obrazovne centre u šest gradova, da pomognu učesnicima koji žele da se bave preduzetništvom.

Izvor:RTS
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter