OPASNOST VREBA NA APLIKACIJI KOJU SKORO SVI IMAJU: Bitna WhatsApp opcija ne radi ono što vi mislite!

 

WhatsApp ne briše sve poruke čak ni nakon što se koristi opcija Delete for Everyone, koja bi trebalo da ukloni poslate poruke iz prepiske svih korisnika, kojima je poslata.

Otkriveno je da WhatsApp ne briše poruke na iPhone uređajima, koje sadrže medijske datoteke - slike, audio zapise, muziku, video, GIF-ove i druge tipove multimedije.

Ovo se dešava na iPhone uređajima, na kojima je uključena i opcija Save to Camera Roll, koja je zapravo automatski uključena svima, a znači da sve što slikate i snimite kamerom telefona kroz WhatsApp aplikaciju ostaje sačuvano u Galeriji telefona. Poruka kao poruka nakon brisanja neće biti više vidljiva, ali će se njen medijski sadržaj i dalje nalaziti na svim telefonima učesnika grupnog četovanja, kojima je aktivirana opcija Save to Camera Roll, a ponavljamo - ta je opcija uglavnom uključena svim WhatsApp korisnicima.

Nažalost, ovo nije propust, koji pogađa samo datoteke napravljene kamerom, nego uopšte medijske datoteke, koje se šalju u porukama korisnika.

Na Android telefonima opcija Save to Camera Roll ne pravi nikakav problem i kad se stisne Delete for Everyone biće izbrisani i poruka WhatsApp prepiske, ali i medijska datoteka u telefonima primalaca.

Predstavnik za medije je, prenosi The Next Web, rekao da ova opcija nije namenjena brisanju medijskih datoteka sa sistema, nego isključivo teksta u porukama i da medijske datoteke tako mogu, ali i ne moraju biti izbrisane. Izgleda da se one na Android sistemu brišu - pukom slučajnošću!

Za sada je važno da znate - ako koristite iPhone i WhatsApp dvaput razmislite pre nego što kliknete “Pošalji“ poruku sa slikama, zvukom ili video zapisima!

 

Mondo
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost