Izvor:
16.10.2019 u 19:36
0

KAKO SPAVAMO: Dok se ćelije našeg tela oporavljaju? (FOTO)

Ako želite saznati zašto, setite se kako se osećate kad jednu noć ne spavate ili kad samo odete na spavanje kasnije nego obično! Sutradan ste toliko umorni da ništa ne možete raditi kako valja. Dok spavamo, ćelije našeg tela se oporavljaju od rada tokom dana i izgrađuju zalihe energije za iduće razdoblje aktivnosti.

Koliko trebamo spavati?

Većini ljudi dovoljno je spavati nekoliko sati. Međutim, nekima je dovoljno i kraće spavanje, dok je drugima potrebno i više od osam sati da bi se naspavali. Dobrim delom to zavisi od načina života. Staro pravilo, koga se valja pridržavati, glasi da treba spavati onoliko koliko nam je potrebno da bismo bili sposobni i orni za posao.

Postoji dubok i lak san

Posle osam sati lakog sna uvek se osećamo umorni, dok nas kratak, ali dubok san može potpuno okrepiti.

Normalno, kad idemo na počinak, naš centar za spavanje uspavljuje i naš mozak i naše telo. Nekad spava samo mozak, a telo ne. Zbog toga vrlo umoran vojnik ponekad može spavati, a da i dalje hoda u koloni, jer njegovo telo ne spava!

Izvor: Opušteno.rs
Foto:
Twitter/NVONORBCG

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter