Izvor:
11.05.2016 u 18:23
0

OVAKO JE TO BILO: Kontracepcija od pre 60 godina

Korisnik jedne društvene mreže pod nikom dawoooo je na jednom internet sajtu stavio nekoliko fotografija pakovanja prezervativa marke "Trojanci" od pre 60 godina, koje je slučajno našao u svom podrumu. Za manje od 24 sata post sa slikom kondoma u metalnoj kutiji je skupio više od 45 hiljada lajkova, 600 komentara i čak 100.000 pregleda!

Sudeći prema nazivu na ambalaži, poboljšane prezervative "Trojanci" je proizvela kompanija YoungRubbers u SAD i prodavali su se isključivo u apotekama. Godina proizvodnje nije navedena.

Korisnici su sa velikim zadovoljstvom razmatrali sve "prednosti" starog eksponata, šalili se, predlagali vlasniku da ih koristi za plašenje devojaka.

– Stavi ih kada ti budu najviše potrebni, ako u takvoj situaciji devojka užasnuto ne pobegne, znači da ti treba da bežiš – savetuje jedan korisnik u komentaru.

Našlo se i nekoliko stručnjaka, koji su rekli da se kondomi mogu prodati na aukciji za 40-50 dolara.

Kako tvrde istoričari, prvi prezervativi su se pojavili pre 400 godina. Najstariji primerak koji je stigao do nas je iz 1640. godine.

Godine 1920. su pronašli lateks, i američka kompanija YoungRubber je prva počela da koristi taj materijal za proizvodnju prezervativa. Za razliku od gumenih, ovi su bili tanji, jači, i mogli su da se čuvaju pet godina, a ne tri meseca. Prve prezervative marke Trojan kompanija je počela da proizvodi 1916. godine. Više od 30 vrsta prezervativa marke Trojan bilo je prisutno na tržištu 2006. godine.

HappyTV.rs
Foto: Reddit

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter