Izvor:
12.05.2016 u 16:54
0

OVO JE NAJSTARIJI MAČAK NA SVETU: Pogodite koliko ima godina

Sijamski mačak po imenu Skuter iz Teksasa je upisan u Knjigu rekorda Ginesa kao najstariji mačak na svetu.

Skuter se rodio 26. marta 1986. godine i skoro je obeležio svoj 30. rođendan. Njegova vlasnica Gejl Flojd pretpostavlja da je mačka doživela duboku starost zahvaljujući svom aktivnom načinu života.

Sudbina nije uvek bila blagonaklona prema Skuteru: kada je imao samo četiri nedelje, ostao je bez majke u jednoj nesreći, a oktobra 2014. godine je slomio šapu i od tada mu je potrebna redovna nega lekara.

Prema rečima Flojdove, ona mnogo putuje sa svojim mačkom i već je bila u 45 od 50 američkih država.

– On voli da posećuje nova mesta i voli ljude rekla je Flojdova za svog ljubimca, kojeg je opisala kao aktivnog, punog energije i veoma zainteresovanog za igranje.

Vlasnica Skutera je dodala, da njen ljubimac voli da se suši fenom nakon kupanja i svakog drugog dana da se gosti piletinom.

Bez obzira na svoje solidne godine za mačke, Skuter nije najstariji mačak u istoriji. Titula najstarijeg mačka u istoriji pripada mačku iz Teksasa, koji je uginuo nakon 38 godina provedenih sa svojim vlasnicima.

HappyTV.rs
Foto: www.guinnessworldrecords.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter