Izvor:
29.03.2017 u 01:16
0

NEĆETE VEROVATI SVOJIM OČIMA: Ovo je 9 najglupljih slučajnih samoubistava!

Samoubistvo je definitivno jedan od najstrašnijih ljudskih fenomena. Mnogima je čak neshvatljiva pojava da neko ne vidi nikakav drugačiji izlaz nego da sebi oduzme život. Međutim, postoje i samoubistva koja nisu ni planirana, već do njih dolazi slučajno, nepažnjom, i zahvaljujući pre svega gluposti. Zato postoje Darvinove nagrade koje se posthumno dodeljuju upravo ljudima koji su sami sebi oduzeli život na toliko stupidan način da je za ljudsku evoluciju (smatraju oni koji te nagrade dodeljuju) dobro što su sami sebe prirodnom selekcijom uklonili iz genskog fonda i tako, navodno, doprineli daljoj evoluciji ljudske vrste.

Pročitajte o nekima od najglupljih zabeleženih slučajeva slučajnih samoubistava:

1. Skijanje na strunjači. 46-godišnji Dejvid Mont bio je 2008. godine na zimovanju s prijateljima, u italijanskom skijalištu "Sauce d’Oulks". Posle nekoliko piva odlučili su da ukradu zaštitnu strunjaču u podnožju metalne barijere na dnu staze i da je iskoriste za sankanje. Popeli su se na brdo, stuštili se dole i zakucali se pravo u barijeru s koje su skinuli zaštitnu strunjaču kojom su se spustili. Dejvid je umro na licu mesta, a Darvinova nagrada je te godine otišla na pravu adresu.

2. Veliki junak Marko. Bila je godina 2001. kada je izvesni Marko iz Ohaja vozio kombi pun prijatelja na povratku sa jednodnevnog izleta u planinama. U toku vožnje kočnice su otkazale, a Marko je u istinski herojskom činu iskočio iz vozila u pokretu dok se ono približavalo ivici provalije. Samo što nikome od saputnika nije kazao da su kočnice otkazale. Na sreću, suvozač je bio pribran i uspeo je nekako da zaustavi vozilo pre nego što se ono stropoštalo u ambis. Kada su se vratili nazad da vide šta je sa hrabrim Markom, otkrili su da je pri iskoku udario glavom u kamen i poginuo na licu mesta. Niko drugi nije imao ozglede.

3. Parkur posle paba. Mejdenhed, Berkšir. Godine 2002. grupa momaka oduševljena snimcima parkura sa pariskih ulica odlučila je da pokuša da oponaša ono što su videli. Sve je bilo sjajno, na početku. Pronašli su procep između dve zgrade sa 12-metarskim ponorom ispod, a neki Mark je odlučio da proba, pa šta bude. I, uspeo je. Da bi proslavio svoj uspeh otišao je, po starom engleskom običaju, u pab. Posle nekoliko pinti indijan pejl ejla, krenuli su kući, a Mark je odlučio da je baš savršeno sposoban da ponovi svoj podvig. Nije bio. Tokom skoka je izgubio oslonac na doskočnoj strani i stropoštao se na beton. Umro je momentalno.

4. Muškarčina. Godine 1997. izvesnog Vejna Rota iz pensilvanijskog gradića Pitstona ujela je kobra njegovog prijatelja Rodžera, pošto je zavukao ruku u terarijum i pokušao da uhvati otrovnog gmizavca.

– Ne moram da idem u bolnicu. Ja sam muškarac. Preživeću – rekao je zbunjenom Rodžeru koji je slegnuo ramenima.

Vejn je zatim predložio da njih dvojicu odu u bar da se napiju. Naravno, Vejn je dokazao da je alfamužjak tako što je sručio u sebe nekoliko pinti piva, hvaleći se o ujedu kobre, samo da bi umro nekih sat vremena posle kobnog incidenta.

5. Ironija čoveka iz Onondage. Pre pet godina, u Njujorku se održavao protest protiv obaveznog nošenja motociklističkih kacigi. U povorci beskacigaša na motorima našao se i jedan čovek iz njujorškog okruga Onondaga. Dok je vozio, pao je s motora i udario glavom u ivičnjak. Udar je bio fatalan. Da je imao kacigu, i dalje bi bio živ.

6. Seks na brzaka. Mladi par se jula 2011. godine vozio niz Via Dutra, najveći autoput u Brazilu, kada je iznenada odlučio da je raspoložen za jedan seks na brzaka. Logično, stali su da utale požudu, ali su stali u desnoj traci umesto na bankini. Naišao je teretni kamion i odneo ih na onaj svet brže od brzaka.

7. Misija Apolo. Američka savezna država Vašington, 9. jul 2010. godine. Dva člana jedne automoto ekipe u Sedro Vuliju odlučila su da se malo zabave. Uzeli su 200-litarsko bure, u njega sipali 4 litra metanola, seli na bure i upalili fitilj. Mislili su da će bure da leti po parkingu kao raketa. E pa, nije. Bure je eksplodiralo, a dva pametnjakovića su završila u bolnici. Jedan je preminuo od zadobijenih povreda.

8. Neprobojno staklo gospodina Hoja. Geri Hoj je bio 38-godišnji advokat u Torontu, cenjen od svojih kolega, mlada nada što bi se reklo. A onda su 9. jula 1993. godine posetu njihovoj firmi jednoga dana došli studenti. Geri se hvalio kako je staklo u njihovim kancelarijama neprobojno i da bi to dokazao, zatrčao se kao sivonja i zakucao se u staklo. Izgleda da je to već jednom uradio bez posledica, međutim, tom prilikom staklo nije izdržalo. Uprkos mitu, nije puklo, već je ispalo iz ležišta. Palo je napolje, zajedno sa mučenim Gerijem, sa 24. sprata zgrade “Toronto-Dominion Centar”. Tri godine kasnije dobio je Darvinovu nagradu.

9. Filip Kvin i njegova čarobna lampa. Filip Kvin je bio savršeno normalni 24-godišnjak u gradu Kent u državi Vašington. Jednoga dana Filip je odlučio da kupi lava-lampu. Uključio ju je u struju ali se posle nekoliko minuta čekanja smorio i pomislio, “hej, zašto je ne bih stavio na šporet da ubrzam njeno zagrevanje”. Lampa je ekslodirala, a jedno parče stakla mu je probilo grudni koš i zabolo mu se u srce.

srbijadanas.rs
foto:pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter