Izvor:
05.04.2017 u 15:04
0

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo u kojoj zemlji bebe najviše plaču!

Bebe u Velikoj Britaniji, Kanadi i Italiji plaču više nego u Danskoj, Nemačkoj i Japanu, pokazala je analiza 28 studija sprovedenih na 8.700 beba. Istraživači su proučavali učestalost grčeva i došli su do ovakvih rezultata.

U Kanadi je najgore. Tamo bebe grčevi pogađaju najviše u trećoj i četvrtoj nedelji života, i od tog a"pati" 34,1 odsto beba.

Sledi Velika Britanija u kojoj plače 28 odsto novorođenčadi, pa Italija u kojoj su grčevi najgori od osme do devete nedelje.

"Bebe se jako razlikuju u količini plača prvih nedelja života – to su velike, ali i dalje normalne varijacije. Možemo učiti puno od kultura u kojima bebe plaču manje i otkrivati da li je to do načina roditeljstva ili drugih faktora povezanih sa trudnoćom ili genetikom", piše u zaključku istraživanja koje je objavljeno u magazinu "Journal of Pediatrics".

Razlozi za tolike razlike među zemljama mogu biti i društvene razlike, nošenje dece, načinima ishrane…

Inače, japanske bebe najmanje pate od kolika- samo 2,1 odsto.

Od evropskih zemalja, bebe u Danskoj i Nemačkoj najmanje pate od grčeva.

Danska je specifična jer porodiljsko traje godinu dana i mogu da ga koristite i majke i očevi.

U toj zemlji dojenje je sasvim prirodna i učestala praksa, a majke vrlo često nose svoju decu u maramama ili nosiljkama. Također, njihova deca puno spavaju na svežem vazduhu.

b92.net
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter