Izvor:
01.06.2016 u 03:33
0

NAJNOVIJI IZUM I REŠENJE: Čarape koje ne smrde!

Neprijatan miris nogu uglavnom pogađa mušku populaciju.

Rešenje za smrdljive čarape pronašao je britanski farmer Stiv Vitli. Stiv je osmislio antibakterijske čarape, koje nije potrebno prati čak godinu dana i koje nemaju neprijatan miris. Pronalazač ovog praktičnog izuma, Stiv, kaže da je tajna u njihovom materijalu, odnosno u angorskoj (moher) vuni, koja se dobija od istoimenih koza.

Ta vrsta vune, popularna u “svetu čarapa“ je vrlo zahvalan i dobar materijal za proizvodnju, a kasnije i za korišćenje.

Naša stopala imaju veliki broj znojnih žlezda koje služe za hlađenje. Međutim, zbog obuće koju nosimo, žlezde ne rade prirodno, pa otuda se bakterije razmnožavaju i više nego što je to uobičajeno. Ova vrsta čarapa ne smrdi, ne zadržava znoj, tako da bakterije ne ostaju zarobljene unutar obuće, pa samim tim nema ni neprijatnog mirisa.

Ono što je sigurno privuklo pažnju jeste Stivova tvrdnja da te čarape nije potrebno prati sigurno godinu dana, a on je to lično i testirao. Stiv je slučajno otkrio ovaj izum, jer mu je prvenstvena namera bila dizajniranje udobnih i trajnih čarapa, ali je posle nekoliko dana primetio i odsustvo karakterističnog neprijatnog mirisa.

Za sada je ove čarape moguće kupiti samo na teritoriji Velike Britanije, ali i putem Interneta.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter