Izvor:
14.06.2017 u 22:45
0

PUTNIČKI AVION BEZ PILOTA: Da li biste smeli da stavite život u ruke veštačke inteligencije?

Kompanija Boing najavljuje da će ove godine početi sa ispitivanjima bespilotnog putničkog aviona na simulatoru.

"Boing će testirati tehnologiju veštačke inteligencije na simulatoru kokpita ovog leta, a već sledeće godine će leteti nebom", izjavio je potpredsednik odeljenja za razvoj proizvoda u Boingu Majk Sinet.

"Sledeće godine letećemo u avionu u kome će neke od odluka, koje inače donose piloti, zavisiti od veštačke inteligencije", rekao je on.

Izazov koji stoji pred Boingom je kako uveriti regulatorne agencije da je let u avionu sa autopilotom bezbedan i kako dobiti potrebne sertifikate.

Najteži deo, kako navode u Boeingu, mogao bi da bude to kako uveriti putnike da se usude da lete u avionu kojim ne upravlja čovek – pilot.

kurir.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter