Izvor:
11.09.2017 u 16:48
0

NE IDU NIGDE BEZ JEDNE STVARI: Najuspešniji ljudi na svetu otkrili šta uvek nose sa sobom!

Ako čovek ima problem, uvek je dobro zapisati ga, kao i ideje kako da se taj problem reši.

Iako se zapisivanje smatra već zastarelom tehnikom, ono zapravo podstiče razvoj ideja. Dok pišete, mozak analizira i fokusira se na bitno.

Neki od najuspješnijih biznismena koriste tradicionalan organizacioni trik, gde god idu, nose sa sobom svesku i olovku.

Bil Gejts i Ričard Brenson koriste svesku za zapisivanje ideja. Sa olovkom i papirom pri ruci, ova dva mogula lakše prate i pamte sve što im padne na pamet tokom dana.

"Ne znam gde bih bio da nemam olovku pri ruci da zapišem ideje čim mi padnu na pamet ", otkrio je Brenson.

Šeril Sendberg, direktorka operativnih poslova na Fejzbuku, smatra da je sveska nešto poput dnevnog planera. Ona u nju zapisuje sve što treba da uradi, a kada to završi pocepa tu stranicu.

Čim vam nešto padne na pamet, zapišite jer u suprotnom ćete to verovatno zaboraviti.

Zapisivanjem informaciju iz kratkoročnog sećanja "prebacujemo" u dugoročno. Ideje naglo dolaze, i isto tako, brzo nestaju.

Zapisivanje ciljeva ih osnažuje: svakodnevno podsećanje i usmeravanje čoveka mu olakšava ostvarenje.

Fokusiranje energije na bitne svakodnevne stvari, zapisivanje sprečava rasipanje pažnje, energije i vremena na nebitne sitnice.

Zapisivanjem zadataka, popisa namirnica i dnevnih obaveza, čovek rasterećuje svoj mozak, pa je usmereniji na ono što radi, znajući da ništa neće zaboraviti.

Ako čovek ima problem, uvek je dobro zapisati ga, kao i ideje kako da se taj problem reši, na taj način rasterećuje se mozak i ima se jasnija slika rešenja.

Zapisivanjem upoznajemo sami sebe, a gledajući unatrag na svoje beleške čovek može da analizira kako raspoređuje vreme, na šta se fokusira i na taj način jednostavnije stvori sliku krajnjeg cilja.

Telegraf
Foto: Srpska Dijaspora/Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter