Izvor:
13.09.2017 u 15:53
0

CENEZURISANI DELOVI NOVOG DIZNIJEVOG FILMA: Isečene scene koje podsećaju na napad na Svetski trgovinski centar! (VIDEO)

Scena u kojoj zli vanzemaljac juri glavne junake ovog crtaća izgledala je potpuno drugačije u septembru 2001. godine.

Teroristički napad 11. septembra promenio je ne samo planetu, već i jedan od najpoznatijih Diznijevih dela – crtani film "Lilo i Stič".

Naime, scena u kojoj zli vanzemaljac juri glavne junake ovog crtaća izgledala je potpuno drugačijeu septembru 2001. godine.

Prvobitno su junaci Lilo i Stič od njega bežali u avionu koji veoma podseća na onaj koji se zakucao u Kule bliznakinje u Njujorku.

Upravo to nateralo je tvorce ovog crtaća da u junu 2002. godine promene spornu scenu, kako ona gledaoce ne bi podsećala na bolna dešavanja iz prethodne godine.

Da podsetimo, teroristi iz redova Al Kaide oteli su 11. septembra 2001. godine četiri putnička aviona i njima izveli samoubilačke napade na Svetski trgovinski centar u Njujorku, kao i na Pentagon u Vašingtonu. Četvrti avion srušio se na polju u Šenksvilu, u Pensilvaniji. pre 16 godina u ovom napadu nastradalo je oko 3.000 ljudi.

Pogledajte kako je jedna scena u crtanom filmu Lilo i Stič trebalo da izgleda:

Telegraf
Video: Facebook/Vox

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter