Izvor:
13.09.2017 u 19:15
0

ŠTA NAS ČEKA ZA 250 000 000 GODINA: Kako će zemlja izgledati u budućnosti!

Planeta Zemlja stalno se pomera, a njene aktivnosti najjasnije možemo da osetimo preko potresa i vulkana.

Naime, prema jednoj od brojnih teorijia, Zemlja je podeljena na velike tektonske ploče. One se stalno pomeraju, a polagano i kroz milione godina spajaju se, razdvajaju i menjaju izgled naše planete.

Tako znamo i da su se u davnoj prošlosti formirali superkontinenti koji su sadržali sve ili većinu kontinenata, a najpoznatiji je bila Pangea.

Kako tvrde naučnici, sličan scenario čeka nas i u budućnosti. Tako je Biznis insajder, koristeći projekcije profesora Krisa Skotsa sa Univerziteta Nortvestern, izradio projekciju naše planete za 250 miliona godina.

Skots je kroz svoja istraživanja analizirao kako će pomeranje kontinenata i zagrevanje planete uticati na izgled Zemlje u budućnosti. On je napravio niz modela promena izgleda naše planete.

A evo šta nas očekuje, ako su njegove analize tačne:

Vesti-online.com
Foto: Arhiva/Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter