Izvor:
23.09.2017 u 16:54
0

Na prodaju ostrvo koje je pusto već 80 godina! (VIDEO)

Ostrvo površine 98 hektara u Šetlandskom arhipelagu koje već 80 godina nema nijednog stanovnika, prodaje se na aukciji po ceni od 595.000 funti.

To je nešto više od 80 miliona dinara.

Nalazi se u pokrajini Nort Ro i pripada porodici Dejvida Mareja više od 150 godina. Na ostrvu se nalaze kuće u kojima niko ne živi.

To područje u narodu je poznato kao Fetlend, turistički je privlačno, pogotovo za bogatu klijentelu. Vlasnik Dejvid Marej kaže da su zdravstveni problemi razlog zašto prodaje ostrvo, a njegov otac Daglas poslednja je osoba koja se rodila na tom ostrvu, 1944. godine.

Što se tiče pristupa ostrvu, može se doći pešice, džipom ili brodićem. Marej priznaje da mu je teško da napusti ostrvo, ali jednostavno je primoran na to.

"Mesto poput ovog je nezamislivo, ovakvog mesta nema nigde. Priroda je prekrasna“, kaže Marej, na čijem ostrvu se nalaze 23 zgrade.

Pogodno je za šetnje i uživanje u prirodi, a njegovo područje čak je istraživano virtualno putem simulacije video igrica u jednom muzeju u gradu Lerviku. Ta simulacija omogućava korisnicima da „šetaju“ ostrvskim krajolikom i upoznaju ga. Ipak, još nema zainteresovanih kupaca.

b92.net
Foto: pexels.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter