Izvor:
26.09.2017 u 17:30
0

Evo rešenja: Kako najlakše skinuti žvaku kad vam se zalepi za obuću?!

Ta lepljiva, dosadna i veoma iritirajuća stvar može opuštenu šetnju da pretvori u noćnu moru, za samo par sekundi.

Svima vam se bar jednom dogodilo da ste stali na žvaku, a šta onda? Jedino o čemu ste razmišljali je kako da je što pre uklonite, jer je to jedna od onih iritirajućih stvari koja može da se dogodi dok šetate ulicom.

Ovo su 3 pouzdana načina kako da se oslobodite žvake sa vašeg đona.

Stavite cipele u zamrzivač:

Žvakaća guma se mnogo lakše uklanja ako je zamrznuta. Samo stavite cipele u plastičnu vreću i čvrsto prtisnite plastiku na žvaku. Ostavite cipele u zamrzivaču oko dva sata. Ako se žvakaća guma zamrzne plastičnu kesu samo povučete i ona će se odlepiti. Ovaj trik se može koristiti i kada je odeća u pitanju.

Benzin, aceton ili neki drugi rastvarač:

Ako samo želite da rastvorite gumu, trebalo bi da koristite benzin. Jednostavno trljajte žvakaću gumu, a ona će se rastvoriti sama po sebi. Isto važi i za uklanjanje žvake acetonom ili nekim drugim rastvaračem. Kada to radite uvek držite otvoren prozor, jer rastvarači mogu da nadraže respiratorni trakt. Nažalost, agresivne hemikalije nisu baš nežne kada je ljudska koža u pitanju, paobavezno stavite rukavice

Proizvod koji imate u kući – Maslinovo ulje:

Ko bi rekao da maslinovo ulje može da pomogne u brzom i efikasnom uklanjanju žvake sa vaše obuće. Jednostavno prelijte maslinovim uljem žvaku, s tim da pazite da ulje ne dođe do gornjeg dela patike, jer može da ostavi fleke. Ostavite da malo odstoji, a zatim žvaku nežno uklonite krpom. Ako i ostane malo žvake na đonu, uzmite neki šiljati predmet, nauljite ga i jednostavno skinite ostatak.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Instagram/mecacazin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter