Izvor:
12.10.2017 u 18:28
0

Ona je jako posebna, predivno mjauče i veoma je razigrana: MACA SA DAUNOVIM SINDROMOM!

Ona pati od poremećaja sličnom Daunovom sindromu kod čoveka.

Dobro jutro! Maca Maja, iako drugačija od drugih maca, nije dopustila da je to sprečava u svakodnevnim aktivnostima iako se bori sa poremećajem hromozoma.

Ona je najsrećnija maca na svetu i to pokazuje iz dana u dan. Udomljena je pre nekoliko meseci i obožava svoj novi život.

Poremećaj, nešto kao Daunov sindrom, ove mace čini nešto drugačijim od "normalnih" mačaka. Isto tako, one se i ponašaju drugačije. S obzirom na to da mačke imaju 38 hromozoma, odnosno 19 hromozomskih parova, one ne mogu da boluju od Daunovog sindroma u istom obliku kao ljudi.

Mačke mogu imati iste fizičke i patološke karakteristike Daunovog sindroma kao ljudi, ali to nije potpuno isti sindrom. Nisu toliko snalažljive, nespretne su i često se sudaraju o stvari. One sede i mjauču drugačije.

Izgled mačaka jasno je određen. Iako postoji puno različitih rasa, njihov izgled je gotovo isti, u kojem varira veličina, boja i družina dlake, a oči su im uvek doslednog izgleda.

Telegraf
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter