Izvor:
22.10.2017 u 03:24
0

ŽIVOT JE POBEDIO: Trudnica posle 55 dana kliničke smrti rodila zdravu bebu!

Trudnica s rakom mozga, koju su pre dva meseca je proglasili klinički mrtvom, nakon 55 dana na aparatima sa održavanje života, rodila je bebu.

Poljakinja stara 41 godinu dovedena je u bolnicu kolima hitne pomoći. Nažalost, neurohirurzi su ustanovili moždanu smrt prouzrokovanu rakom mozga.

Međutim, ispostavilo se da je ova dama trudna, ali da je beba u njenom stomaku dobro. Njena porodica nije htela odustane od tog deteta.

Iako u stanju kliničke smrti, majka je veštački održavana u životu 55 dana. Lekari su dali sve od sebe da njen organizam normalno funkcioniše, sve do trenutka kada je beba u stomaku dovoljno porasla da su stručnjaci mogli da izazovu prevremeni porođaj.

Srećom, sve je prošlo bez većih komplikacija za bebu.

– Njena porodica želela je da pokušamo da sačuvamo dete. Bila je to duga bitka koja je trajala 55 dana. Dečak je rođen početkom godine, u 26. nedelji trudnoće. Težio je svega 1000 grama. Nakon tri meseca intenzivne nege, dečak ima tri kilograma, samostalno diše, hrani se na bočicu i napustio je bolnicu – izjavila je Barbara Krolak-Olejnik, šef odeljenja neonatologije bolnice u Vroclavu.

Što se majke tiče, ona je vrlo brzo nakon porođaja isključena sa aparata za održavanje života, nakon čega je i zvanično preminula.

Izvor: bbc/telegraf.rs
Foto: YouTube Printscreen/Abhinay Trivedi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter