Izvor:
22.10.2017 u 16:09
0

Najpolpularnija imena za devojčice: TOP PET ATRAKTIVNIH NA SVETU!

Sprovedeno je istraživanje koje je otkrilo pet najpopularnijih ženskih imena na celom svetu.

Ovo je internacionalna TOP 5 lista najpopularnijih imena za devojčice, prenosi "Zadovoljna"

1. MIA
Jednostavno i kratko ime koje je osvojilo roditelje širom sveta. Vrhunac popularnosti dostiglo je davne 1964. godine, a sve zahvaljujući glumici Mii Farou. Mia je danas 6. ime u SAD, drugo u Nemačkoj, prvo u Engleskoj, Australiji, Hrvatskoj, Meksiku, Austriji, Norveškoj i Sloveniji.

2. SOFIA
Reč je o starom imenu koje na grčkom jeziku nači mudrost. Ovo svetski prihvaćeno ime je broj jedan u SAD. Bilo da se piše Sophia, Sofia, Sofija ili pak skraćeno Sophie ovo ime je broj jedan i u Škotskoj i Severnoj Irskoj. Na drugom je mestu u Holandiji, a na četvrtom u Italiji i Danskoj.

3. OLIVIA
Olivia je ime koje je "stvorio" Viljem Šekspir za romantičnu dramsku predstavu “Dvanaesta noć'. Ovo ime se povezuje sa maslinovom grančicom i predstavlja simbol mira. U Engleskoj, Velsu i Škotskoj se nalazi na drugom mestu, a definitivno je broj jedan na Havajima.

4. EMMA
Ovo ime su popularnim učinile holivudske glumice Ema Votson, Ema Stoun, Ema Rodžers, ali reč je o puno starijem germanskom imenu koje znači potpun. Na broju jedan nalazi se u Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Norveškoj dok je na drugom mestu u Kanadi, a na trećem u Irskoj. Bilo da se piše Emma, Emme ili Ema ovo ime vole mnogi roditelji širom sveta.

5. IZABELA
Isabella, Isabela, Isabel ili Izabela je ime sa najviše nadimaka (Izi, Bela, Ela, Eli, Isa…). Njegova jednostavnost ga čini popularnim u celom svetu, a najpopularnije je u Engleskoj, Kanadi, Brazilu, Novom Zelandu, Danskoj, Španiji, Australiji, Švedskoj i Irskoj.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter