Izvor:
08.11.2017 u 03:04
0

TITANIK: Pogledajte na koji način je Džek mogao da se spasi, samo da su se Rouz i on setili ovoga!

Učenice jedne australijske srednje škole tvrde da su uspele da dokažu da su i Džek i Rouz u Titaniku mogli da prežive da su se setili jedne vrlo jednostavne stvari.

Abigejl Viks, Kristi Zeng i Džulija Damato su pomoću matematičke formule otkrile da su Džek i Rouz trebalo samo da svoje prsluke za spasavanje stave ispod drvenih vrata i tako na njima plutaju zajedno dok ne stigne pomoć.

Na ideju za istraživanje došla je Kristi nakon što je pogledala ''Titanik'' i zapitala se kako je Džek mogao povećati svoje šanse za preživljavanje. Za svoje otkriće dobile su i priznanje.

– Gledale smo koliko bi se plovnost vrata promenila s obzirom na broj osoba na njima. Vršile smo razne testove i eksperimente i istraživale razne materijale i njihovu sposobnost plutanja, uzevši u obzir one koji su bili u upotrebi u vreme u kojem je Titanik plovio – objasnile su devojke koje su oduševile svoje školske kolege, ali i profesore.

Izvor: Informer.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter