Izvor:
09.11.2017 u 03:38
0

IZBEGAVAJTE SLEDEĆE REČENICE: Nikako ne izgovarajte ove rečenice na poslu! (foto)

Niko ne želi da ostavi loš utisak na poslu, a posebno ne na samom početku.

Kada razgovaramo, posebno u radnom okruženju, zapravo prezentujemo sebe i tako ostavljamo opšti utisak o sebi na druge. Upravo iz tog razloga treba da eliminišete ovih 5 "uobičajenih" fraza:

1. "Obavestite me kada budete imali informacije"

Rečenicom poput ove vi zapravo prebacujete obaveze na svoje kolege, umesto da preuzmete inicijativu. Važno je postaviti ključna pitanja koja će vam omogućiti da se što više uključite u određeni zadatak, a ne čekati druge da vam pošalju informacije. Odlična zamena za ovu rečenicu glasila bi:

"Obavestite me mogu li pomoći u vezi sa tim."

2. "Čini mi se da…" ili "Mislim da bi…"

Počnete li ovako rečenicu, izgledaćete jako nesigurno što će dodatno uticati na to da vas ljudi ne shvataju ozbiljno. Samo zamislite situaciju da šefu kažete: "Mislim da bi trebalo da dobijem povišicu." Efektniji pristup u ovom slučaju svakako bi bio: "Smatram da treba da razmislite o povećanju moje plate iz određenih razloga."

3. "Nema na čemu"

Bilo da su u pitanju sitni izazovi ili poslovne prekretnice, ako ste nekome napravile uslugu, naravno da vam ima na čemu biti zahvalan. Sledeći se put blago nasmejte kolegi kom napravite uslugu i pustite da vas preplavi taj divan osećaj kada neko poštuje vaš trud.

4. "Ovo je verovatno loša ideja, ali…"

Nikada ne radite ovo! Kada vam padne na pamet neka sjajna ideja, nemojte je drugima predstaviti navodeći odmah sve njene mane i rupe u planu. Tako odajete nervozu i ostavljate dojam kao da vas je sramota svoje zamisli.

5. "Nisam sigurna kako se ovo radi"

Čule ste za Gugl? Pre nego što pitate šefa ili kolegu, pronađite odgovor za svoje nedoumice na sveznajućem Guglu. Ne samo da je brže, već ćete i vi delovati pametnije i snalažljivije.

Telegraf
Foto: AArhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter