Izvor:
24.11.2017 u 23:00
0

STIŽE PERIOD SLAVLJA: Čuvajte se ovih alkoholnih pića, koja štete koži! (foto)

Sezona slavlja i žurki je počela kao i veća konzumacija alkohola, ali malo ko razmišlja o ozbiljnim posledicama.

Pored toga što velike količine hrane i alkohola koje se spremaju mogu loše da utiču na vašu liniju, posledice trpi i vaša koža.

Otečenost, crvenilo, plikovi, akne i bore su samo neke od posledica konzumiranja alkohola.Neizostavni pratioci alkohola su i mamurluk i dehidratacija. Ali, nisu sva pića podjednako štetna jer ne sadrže sva iste sastojke. Dermatolog doktor Sem Bunting otkriva koja su to pića koja trebate da izbegavate ukoliko ne želite da naškodite vašoj koži.

Tekila

Ona ima manje šećera od većine drugih alkoholnih pića i manje su šanse da ćete od nje dobiti bubuljice. Kada pijete tekilu preskočite so jer tako će vaš mamurluk biti slabiji.

Pivo

Pivo sadrži antiokdidante koji su dobri za kožu i imaju antiejdž dejstvo. Sadrži manje alkohola od većine drugih pića pa ga ljudi piju sporije i manje dehidrira kožu.

Džin tonik i votka tonik

Džin i votka ne sadrže toksine koji nastaru fermentacijom alkohola pa je šansa za mamurluk kod njih manja. Imaju nizak nivo šećera, pa pomešani sa dijetalnim tonikom neće mnogo da naškode koži.

Belo vino

Ako je ovo vaše omiljeno piće, onda vam glavobolja narednog dana nije strana. Posledice su vidljive i na koži jer je belo vino puno šećera koji uzrokuje crvenilo, bubuljice i ubrzava nastanak bora. Nema nikakva blagotvorna dejstva na kožu.

Mohito

Kokteli su zlo za kožu jer su puni šećera. Što manj ešećera sadrži alkoholno piće to je manja šansa za nastanak bora. Mohito je jedan od najvećih neprijatelja mladolikog izgleda među pićima. Uzrokuje pojavu akni I povećava insulin u telu.

Margarita

Ona je dvostruka opasnost za kožu – sadrži mnogo šećera u kombinaciji sa soli te ubrzava starenje kože i nadima stomak.

Crno vino

Alkohol uzrokuje širenje krvnih sudova što dovodi do pojačanog crvenila na koži, piše index.hr. Crno vino je jedan od najvećih krivaca za tako nešto među alkoholnim pićima, kao i za pojavu akni.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter