Izvor:
03.01.2018 u 17:18
0

VIRTUELNA DRŽAVA U SVEMIRU: Ovo je 6 najčudnijih stvari koje su letele u kosmos!(VIDEO)

Ljudi su tokom decenija u svrhe istraživanja lansirali neke impresivne objekte u svemir. Ipak, neke od tih stvari koje su odletele u kosmos bile su bizarne. U godini kada je kosmos dobio svoju prvu pivaru, barem za koju mi znamo, bacimo pogled na neke od najčudnijih stvari koje su napustile našu planetu i otišle u pravcu neba.

1. Virtuelna država

Asgardija, samoproklamovano svemirsko kraljevstvo koje je osnovao ruski milijarder Igor Aširbejli, pokrenula je svoj prvi satelit u novembru. U isto vreme su proglasili ustav države, ustanovili nacionalne simbole i objavili podatke svojih 115.000 građana.

2. Bakterije

Salmonela je letela u šatlu na misiji ka Međunarodnoj svemirskoj stanici 2006. i 2008. godine u okviru istraživanja potencijala bakterija za izazivanje bolesti.

Eksperimenti se smatraju vitalnim za razumevanje bolesti i razvoj vakcine.

3. Zlatni rekord

Možda i dalje najpoznatiji predmet koji se šalje na svemirsku let, Zlatni rekord, posebno je napravljen da bude uključen u obe probe šatla pod nazivom Vojager, pokrenutih 1977. godine.

4. Sci-fi rekviziti

Legendarni svetlosni mač Luka Skajvokera bio je prebačen u galaksiju daleko, daleko odavde 2007. godine, u čast obeležavanja 30. godišnjice franšize Star Vors.

5. Desetine majmuna

Majmuni su bili životinje koje su se slale u svemir između 1940-ih i 1960-ih. Ukupno je 32 majmuna poslato u orbitu, kao priprema za ljudsko lansiranje.

6. Seks-lutka

Lutka za seks je lansirana u svemir 2013. godine. Dok popularna Misi nije otišla iznad stratosfere, na snimcima se moglo videti da je dostigla nadmorsku visinu od 31.090 metara.

Izvor: Kurir
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter