Izvor:
15.01.2018 u 16:11
0

UREDITE SVOJ DOM: Ako imate 30 godina za ovih osam stvari više nema mesta!

Kao i za sve ostalo, ukus za uređenje enterijera menja se s godinama. Svi za sebe želimo životni prostor u kojem će nam biti prijatno, ali prilikom njegovog uređenja pravimo greške – zadržavamo u njemu stvari koje je odavno trebalo da izbacimo.

Ovaj dekor svi treba da smo prerasli do 30. godine života!

1. Pano s fotografijama i isečcima

Mesto mu je u sobi tinejdžera ili studenta, a ne u stanu odrasle osobe. Omiljene fotografije, isečke ili druge uspomene koje ste čuvali na panou zaštitite od prašine okvirima koje ćete potom staviti na zid i napraviti lepu galeriju.

2. Prastara sofa

Ako joj je okvir nepopravljivo raskliman, a jastuk skoro pa nevidljiv koliko se stanjio zbog svih ljudi koji su godinama sedeli na njoj, vreme je da ode u zaborav. Zamenite je udobnijim kaučem na razvlačenje koji može da posluži kao pomoćni krevet za goste.

3. "Papasan" fotelje, vreće za sedenje i drugi tinejdžerski komadi nameštaja

Podarite dašak klasike vašem životnom prostoru promenom nameštaja za sedenje. Birajtegarnituru ili klasične fotelje jer se na njima lakše sedi i udobnije su.

4. Prazne flaše

Mnogi su u studentskim danima imali fazu čuvanja praznih boca ispijenog alkoholnog pića. Ovakve uspomene dugoročno će vam zauzimati previše dragocenog prostora i dosaditi vam, pa reciklirajte stare flaše.

5. Raspareno posuđe

Još uvek imate 10 tanjira različitih veličina i boja koje kombinujete sa jednako "šarenim" priborom za jelo? Ostavite ih u 20-im i priuštite sebi dobar set posuđa i pribora koji će lepo izgledati na stolu kada ugostite porodicu i prijatelje.

6. Stara posteljina i peškiri s flekama

Prenamenite ih tako što ćete ih iseći i koristiti kao krpe za čišćenje doma i priuštite sebi novi set posteljine ili peškira.

7. Kičasto osvetljenje

Lava lampe ili predmete koji svetle u mraku na vreme pošaljite u penziju ili preselite u dečju sobu, jer im je tamo mesto.

8. Neuokvireni posteri i plakati

Plakat omiljenog filma koji već godinama držite na zidu verovatno je već poprilično uništen. Ako ne možete i ne želite da se rastanete od njega, uramite ga. Na taj način ćete ga očuvati i osavremeniti.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter