Izvor:
18.01.2018 u 04:31
0

NARODNO VEROVANJE KAŽE: Šta NEUDATE DEVOJKE moraju obavezno da urade u PONOĆ!

Svaki dan u crkvenom i narodnom kalendaru obeležen je nekom zanimljivom pričom. Danas se slavi Sveti Apostol Jakov.

Sveti Apostol Jakov Zavedejev bio je sin Zavedejev i brat Svetog apostola Jovana Bogoslova. Bio je jedan od dvanaestorice apostola.

Na poziv Isusa Hrista ostavio je ribarske mreže i oca, pa odmah pošao za Gospodom. Jedan od trojice apostola kojima je Gospod otkrio najveće tajne, pred kojima se na planini Tavoru i preobrazio. Zbog svoje vere, stradao je 45. godine u Jerusalemu. Mošti Svetog Jakova odnete su u Španiju, gde se i danas nalaze.

Postoje običaji koji se poštuju na današnji dan, a koji slave Svetog Jakova. Narodni običaji kažu da danas treba da oprostite “zlim jezicima”, danas se prašta greh klevete. Neudate devojke se u ponoć umivaju hladnom vodom, kako bi zaštitile telo od zlih duhova i obezbedile sebi zdravo potomstvo.

Besno pile
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter