Izvor:
22.01.2018 u 18:32
0

I ROBOTI DOBIJAJU OTKAZ: Fabio je radio u supermarketu samo nedelju dana!(VIDEO)

Robot Fabio koji je testiran u samoposluzi u Edinburgu, gde je kupcima nudio besplatne uzorke hrane i pružao informacije o proizvodima, dobio je otkaz nakon samo nedelju dana.

Iako se Fabio trudio, zbunjivao je kupce i davao im pogrešne informacije. Luiza Marđota, vođa marketinga samoposluge "Marđota", izjavila je da joj se činilo da kupci uživaju u komunikaciji sa Fabiom, ali da se ti razgovori nisu uvek dobro odvijali.

Na primer, Fabio se nije mogao kretati u samoposluzi niti usmeriti kupce na proizvode koje su tražili. Umesto toga, samo im je davao opšta uputstva, na primer, "sir je u frižideru, što nije bilo od neke koristi", kazala je Marđota.

Dr. Oliver Lemon sa Univerziteta Heriot-Vat, čiji naučnici su i razvili Fabija, izjavio je kako je taj robot bio prototip i da bi se ista tehnologija mogla koristiti za aerordome i bolnice.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter