Izvor:
21.07.2016 u 22:48
0

NAVIJAJTE, ALI TIHO: Novi školski propis za aplaudiranje

Osnovna škola "Elanora Hajts" na zapadnoj obali Sidneja, Australija, zabranila je aplaudiranje tokom održavanja priredbi kako bi bili ispoštovani oni koji su osetljivi na buku.

Uprava škole, naime, ističe da je ovo pravilo usvojeno i sprovedeno u cilju postizanja "tihog navijanja" koje predstavlja odličan način da deca isprazne višak energije, a da to ne smeta nikome.

To, takođe, smanjuje vrpoljenje učenika za vreme nastave, prenosi BBC.

Da ste skoro posetili školski ansambl, primetili bi kako naši učenici tiho navijaju tako što, umesto gromoglasnog pljeskanja, simuliraju aplauz zaustavljajući ruke na određenom odstojanju, i tako, sa osmesima na licu, praktično, udaraju vazduh – kažu iz uprave ove obrazovne institucije.

Kako se navodi, ovaj neosporivo jedinstveni i najnoviji školski propis suočio se sa oštrim kritikama australijskih medija, pa postaje sve verovatnije da će biti kratkog daha, odnosno da će biti brzo ukinut.

Inače, zabrana je uvedena kao molba publike za što tiše navijanje tokom održavanja manifestacija, pa se došlo do zaključka da bi ovo bio odličan način da deca isprzne višak energije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ achurches

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter