Izvor:
23.02.2018 u 15:44
0

NIJE BEZ OSNOVA: Žena s godinama biva sve sličnija svojoj majci!

Izgleda da onaj kliše kako žena s godinama biva sve sličnija svojoj majci i nije bez osnova.

Nauka je potvrdila da majka ima direktnog uticaja na mnogo stvari kod ćerke od inteligencije pa sve do romantičnih odnosa i ponašanja u vezi ili braku.

žemo da nasledimo neke jako specifične karakteristike i kvalitete od naših majki, bilo prirodom, odgojem ili kombinacijom ova dva.

Bilo da vi i vaša majka ličite kao da ste blizanci ili nemate nikakve sličnosti, sledećih pet stvari ste sigurno nasledili od nje.

Inteligencija

Izgleda da ste mozak nasledili od vaše majke ne od oca. Naučnici iz Medicinskog savetovališta za istraživanje javnog zdravlja u Glazgovu, posmatrali su 12.000 mladih ljudi starosti od 14 do 22 godine kako bi odredili koji faktori utiču an inteligenciju, uključujući socio-ekonomski status i obrazovanja. Najveći uticaj ima IQ majke, jer je stepen inteligencije ispitanika varirao oko 15 odsto od majčinog IQ-a.

Navike u spavanju

Ako imate poteškoća da zaspite, krivite za to vašu majku. Majke prenose svoje navike u spavanju na decu i deca majki koje muči insomnija idu kasnije na spavanje i manje odmaraju. Zanimljivo je da naučnici nisu uočili isti obrazac kod očeva koji ostaju budni do kasno. Ako vaša mama može da zaspi gde god se nađe, blago vama!

Koliko brzo starite

Ima li vaša majka mladolik izgled? Izgled naše majke u godinama bitno ukazuje na to šta mi možemo da očekujemo u istim. Istraživanje je sprovedeno na miševima, ne na ljudima i potrebno je dodatno istraživanje.

Kada uđlazite u menopauzu

Godine starosti kada ulazite u menopauzu u mnogome zavise od toga kada je u istu ušla vaša majka, piše harpersbazaar.com. 2011. godine sprovedeno je istraživanje na Institutu za istraživanje kancera i pokazalo je da žene čije su majke i sestre prošle kroz menopauzu u isto doba i one prolaze kroz isti period.

Tim naučnika saopštio je da ovo nije samo posledica genetike jer i način života bitno utiče. Tako na primer žene koje puše imaju šanse da uđu u menopauzu dve do tri godine ranije.

Izvor: Telegraf
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter